Fotbal international

Cum a fentat PSG regula Fair-Play-ului Financiar! Transferul de 35.000.000 de euro care poate începe razboiul între parizieni şi UEFA

30.01.2019 | 16:05
Cum a fentat PSG regula Fair-Play-ului Financiar

PSG are probleme de câteva luni cu Fair Play-ul Financiar, iar campioana Franţei a găsit o posibilitate prin care poate fenta regulamentul impus de UEFA. Parizienii se luptă cu regulile impuse de forul european şi au venit cu o strategie prin care vor putea să nu mai aibă probleme cu transferurile.

Oficialii PSG s-au gândit să “dribleze” Fair-Play-ul Financiar şi au apelat la clubul Al Duhail, formaţie din prima ligă a Qatarului. Echipa este susţinută financiar de şeicii care deţin şi campioana Franţei, iar arabii l-au transferat pe Shoya Nakajima de la Portimonense în schimbul a 35 de milioane de euro. În aceste condiţii, mutarea japonezului la PSG este doar o chestiune de luni, iar transferul se va face fără ca parizienii să plătească vreun ban.

Cum a fentat PSG regula Fair-Play-ului Financiar. Nakajima era pe lista mai multor cluburi din Premier League

PSG a fentat regula Fair-Play-ului Financiar, iar Shoya Nakajima era pe lista mai multor cluburi din Premier League şi era dorit şi de FC Porto. Mutarea japonezului la Al Duhail înseamnă cel mai scump transfer făcut vreodată în prima ligă din Qatar. Ideea parizienilor de a “dribla” regulamentul nu este una nouă, iar Manchester City sau Watford au diverşi sateliţi prin care realizează transferuri. Campioana Angliei face parte din grupul City Football Group, în care se mai află, printre altele, New York City FC, Melbourne City FC, Yokohama Marinos sau Girona. De cealaltă parte, Watford a realizat mai multe mutări cu Udinese, cele două echipe fiind deţinute de familia Pozzo.

Cum a fentat PSG regula Fair-Play-ului Financiar. Modul prin care Shoya Nakajima ar putea ajunge la parizieni
Cum a fentat PSG regula Fair-Play-ului Financiar. Modul prin care Shoya Nakajima ar putea ajunge la parizieni

Parizienii au intrat în atenţia UEFA în vara anului 2017 când echipa a plătit 222 de milioane de euro pentru transferul lui Neymar de la Barcelona şi 180 de milioane de euro pentru transferul lui Kylian Mbappe de la AS Monaco. Şi în urmă cu doi ani, PSG a fentat regulamentul după ce atacantul de 20 de ani a fost împrumutat de la monegascii până la finalul sezonului 2017-18, când s-a şi făcut plata pentru realizarea mutării.