Fotbal international

Cum a fentat Ronaldinho justiția din Brazilia! Câți bani mai are în cont “Dințosul”

06.11.2018 | 09:32

Fentele lui Ronaldinho s-au mutat din teren în tribunal. Fotbalistul a reușit să păcălească statul brazilian, golindu-și conturile din țara natală. Într-un proces pe care l-a pierdut în Brazilia, Ronaldinho și fratele său Roberto Assis au fost obligați să plătească suma de 2 milioane de euro pentru că au ridicat o construcție fără autorizație. La finalul anchetei, când statul a încercat să recupere suma de la fotbalist, surpriză. Ronaldinho mai avea în cont doar 6 euro.

Fotbalistul și fratele său au mutat toate afacerile și toți banii din Brazilia în afara țării. Chiar dacă în acte e falit, lui Ronaldinho îi merge finanaciar mai bine ca niciodată. În ultimele două luni “Dințosul” a călătorit prin toată Asia pentru o campanie publicitară, postând poze pe rețele de socializare. Mai mult, Nike i-a virat un milion de euro pentru a-i folosi numele într-o ediție retro a modelui de ghete Tiempo din 2005. Sunt celebrele ghete încălţate de Ronaldinho în reclama în care lovea transversala de 4 ori la rând.

Ronaldinho a fentat justiţia. În conturile din Brazilia doar 6 euro, dar averea lui e de 90 de milioane de euro

Justiția din Brazilia nu a putut să își recupereze paguba până acum, dar a luat deja prima măsură, i-au retras lui Ronaldinho și fratelui său, Roberto Assis, pașapoartele. Măsura a fost luată pentru a-l constrânge pe starul brazilian să plătească datoria de două milioane de euro. Retragerea pașaportului ar putea să-l încurce pe Ronaldinho, mai ales că în decurs de câteva zile el va avea două acțiuni de marketing, una în Kenia unde promovează o casă de pariuri și alta în Germania, la Frankfurt, unde va juca într-un meci caritabil.

Ronaldinho într-un meci caritabil din 2015

Într-o evaluare a averilor fotbaliştilor făcută în aprilie 2018, Ronaldinho apărea cu o avere de 90 de milioane de euro. Topul a fost făcut de cei de la goal.com. Brazilianul s-a retras din fotbal în 2015, la Fluminense. Chiar şi după ce s-a lăsat, “Dinţosul” a prelungit contractele cu câteva mari branduri  Nike, Pepsi, Coca-Cola, EA Sports, Gatorade şi Danone, care îi virează anual aproximativ 10 milioane de euro în cont.

  • 90 de milioane de euro este suma la care este estimată averea lui Ronaldinho. 6 euro a lăsat brazilianul în conturile din ţara sa
Tags: