Sport

Cum a fost atmosfera la primul El Clasico din Arabia Saudită. Rugăciuni la poarta stadionului, scaune goale în interior la Real Madrid – Barcelona 1-3

Supercupa Spaniei dintre Real Madrid și Barcelona a fost tratată ca o mare sărbătoare în Arabia Saudită. Partida a început cu un imens foc de artificii.
15.01.2023 | 23:10
Cum a fost atmosfera la primul El Clasico din Arabia Saudita Rugaciuni la poarta stadionului scaune goale in interior la Real Madrid  Barcelona 13
Show pirotehnic „El Clasico”
ADVERTISEMENT

Real Madrid – Barcelona, duelul coloșilor din Spania, a putut fi urmărit în 150 de țări, iar microbiștii din lumea întreagă au așteptat cu mare entuziasm primul mare derby din 2023.

„El Clasico”, sărbătorit cu artificii în Arabia Saudită

Organizatorii saudiți au pregătit în detaliu meciul dintre Real Madrid și Barcelona, poate cel mai așteptat meci de pe planetă, disputat în premieră la Riad, pe stadionul „King Fahd”.

ADVERTISEMENT

Înainte de startul „El Clasico” a avut loc un superb show de lumini și artificii, în uralele spectatorilor, iar imaginile au făcut înconjurul lumii.

Show pirotehnic „El Clasico”
Show pirotehnic „El Clasico”

Cu toate acestea, partida nu a fost sold-out, iar pe filmare s-au putut observa cum primele rânduri de la toate cele patru tribune erau goale. O explicație ar putea fi și prețurile piperate ale biletelor, dar și cozile mari de la intrarea pe stadion. Ulterior, o parte dintre locurile libere au fost ocupate.

ADVERTISEMENT

Mai mulți fani au forțat porțile de acces în încercarea de a intra fără bilet la meci

Au fost probleme mari la porțile de acces de pe stadion înainte de startul partidei. Mai mulți fani fără bilete au forțat accesul la meci.

Potrivit Marca, datorită acestora s-au creat cozi interminabile la prima barieră de securitate de la porțile de acces de pe stadionul „King Fahd”.

ADVERTISEMENT

La partidă au fost prezenți aproximativ 60.000 de fani, însă mulți au rămas pe dinafară. Forțele de securitate au reușit însă să calmeze spiritele și au permis din nou accesul în tribune.

Suporterii saudiți s-au rugat înainte de Real Madrid – Barcelona

Imagini fabuloase au fost surprinse de jurnaliștii spanioli cu o oră înainte de startul Supercupei Spaniei disputate în capitala Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Fanii arabi pe care ora rugăciunii i-a prins la porțile de acces ale stadionului, s-au oprit pentru câteva momente, s-au descălțat și și-au făcut ritualul religios.

În tribune, fanii au creat o atmosferă încinsă pe tot parcursul partidei, iar fanii Barcelonei au părut că sunt în număr mai mare și au savurat la final victoria cu 3-1 împotiva marii rivale.

Ceremonie de premiere fastuoasă pregătită de saudiți și un foc spectaculos de artificii

Festivitatea de premiere a fost de asemenea un spectacol total. Saudiții au pregătit un show impresionant de artificii, coroborat cu un joc de lasere, flăcări și lumini.

Jucătorii lui Xavi au ridicat trofeul într-o mare de confetti colorate în culorile clubului blaugrana. În concluzie, Arabia Saudită a tratat găzduirea Supercupei Spaniei ca pe o mare finală. Organizarea a fost ireproșabilă și a adus aminte de modul în care Qatar a tratat Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT