Sport

Cum a fost demis Laszlo Balint de Universitatea Craiova: „Nu am primit niciun argument, nicio explicație”

Laszlo Balint (43 de ani) n-a rezistat nici două luni pe banca Universității Craiova. Tehnicianul consideră nedreaptă demiterea sa, având în vedere că echipa era în obiectiv.
24.08.2022 | 18:31
Cum a fost demis Laszlo Balint de Universitatea Craiova Nu am primit niciun argument nicio explicatie
Cum a fost demis Laszlo Balint de Universitatea Craiova: „Nu am primit niciun argument, nicio explicație”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Laszlo Balint (43 de ani) a fost demis de Universitatea Craiova înaintea returului cu Zorya Luhansk din Confernece League și a fost înlocuit cu Mirel Rădoi, care a calificat echipa în play-off. Mutarea făcută de olteni a fost anunțată în exclusivitate de FANATIK. Fostul antrenor al „Științei” consideră nedrept felul în care a fost dat afară.

Laszlo Balint contestă decizia de a fi dat afară de la Universitatea Craiova

Laszlo Balint este liber după despărțirea de Universitatea Craiova, iar FANATIK a dezvăluit în exclusivitate echipa din SuperLiga cu care negociază semnarea contractului. Până să își găsească un nou angajament, tehnicianul brașovean a comenat plecarea sa de pe „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

„Gustul amar al demiterii nu poate fi șters foarte repeede. Explicații prea multe nu prea am. A fost un moment în care am simțit, atât eu, cât și grupul de jucători, o ușurare foarte mare cu acea victoria împotriva rivalei din oraș.

Chiar am simțit un entuziasm foarte mare în rândurile jucătorilor. Luni dimineață am făcut antrenament și apoi mi s-a adus la cunoștință că clubul nu se mai bazează pe serviciile mele.

ADVERTISEMENT

A fost o chestie total neașteptată. Nu am primit niciun argument, nicio explicație, pentru că, din punct de vedere contractual, eu eram în toate obiectivele, deci argumentul contractual nu exista”, a declarat Laszlo Balint, la Digi Sport.

„Presiunea a fost încă din amicale”

Fostul antrenor al Universității Craiova a dezvăluit că existau nemulțumiri în privința sa și în pauza de vară, atunci când echipa a efectuat un stagiu de pregătire în Austria.

ADVERTISEMENT

„Pentru oameni, procesul de acceptare este destul de greu, dar pentru mine, era clar că dragoste cu sila nu se poate, eu nu am fost niciodată omul care să se agațe de un contract. Așa că a fost totul destul de rapid.

Mă bucur și eu pentru parcursul echipei pentru că am muncit și eu foarte mult în scurtul meu timp acolo. Le doresc mult succes mâine, pentru că e o misiune destul de dificilă, dar Mirel Rădoi are toate atuurile necesare și se poate califica.

ADVERTISEMENT

Presiunea a fost inclusiv din meciurile amicale din Austria, când echipa nu juca conform așteptărilor suporterilor, clubului, era clar că trebuia să ne setăm cumva pe rezultate. Nu au fost cele sperate, dar au fost destul de multe situații și factori care au dus la exprimarea echipei”, a adăugat Balint.

Clauza specială pe care o avea Balint. Când îl putea da afară U Craiova pe antrenor

Laszlo Balint a vorbit și despre o clauză specială pe care o avea în contractul cu Universitatea Craiova. Pe 14 noiembrie 2022, clubul îi putea rezilia uniltaeral contractul dacă nu era la un anumit ecart față de locul 1.

„Eu aș menționa principala cerință a lui Klopp când a semnat cu Liverpool. Prima cerință a fost ca, în primii doi ani, să nu îi ceară să câștige trofee. Adică implementarea unei filozofii, conturarea unei identități, din punt de vedere sportiv, presupune timp.

Eu mi-am asumat, contractual, un anumit obiectiv de performanță. Spun asta în premieră. La 14 noiembrie, clubul avea dreptul să îmi rezilieze unilateral contractul dacă eram la un anumit număr de puncte față de primul loc.

De ce? Pentru că mi-am dorit foarte mult să fac performanță și pentru că eram convins că, chiar și în scurt timp, puteam să fiu acolo, aproape. Nu neapărat pe pe primul loc. Mi-am asumat. Pe 14 noiembrie e întreruperea cauzată de echipele naționale”, a conchis antrenorul în vârstă de 43 de ani.

  • 3 remize, 2 victorii și 2 eșecuri a înregistrat Laszlo Balint în calitate de antrenor al Universității Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru Hapoel Beer Sheva – Universitatea Craiova: 1,85 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT