News

Cum a fost eliberat un violator din închisoare! Bărbatul a ieșit pentru bună purtare

04.07.2020 | 12:29
Bărbatul a fost eliberat pentru bună purtare. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Felul în care a fost eliberat un violator din închisoare a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Mai ales că, în urmă cu 5 ani de zile, bărbatul din Brăila a șocat întreaga țară.

Asistent medical pe atunci, acesta şi-a sedat victima, după care a abuzat-o sexual. Bărbatul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, însă lucrurile s-au schimbat.

ADVERTISEMENT

Astfel, după executarea a 5 ani din pedeapsă, Tribunalul Brăila a decis punerea în libertate a acestuia. Motivul pare unul cel puțin ciudat.

Violator din Brăila, eliberat pentru bună purtare

În motivarea deciziei, instanţa a precizat că a ajuns la eliberarea acestuia pentru că avea vârsta de peste 60 de ani. Bărbatul nu deținea alte antecedente penale, iar pe durata detenţie nu a avut nicio sancţiune.

ADVERTISEMENT

Judecătoria şi mai apoi Tribunalul Brăila au apreciat că asistentul merită să revină în societate fiindcă şi-a corectat comportamentul şi a plătit daunele morale, aşa că a fost liberat condiţionat.

„În motivarea acestei decizii instanța a ținut cont de comportamentul condamnatului în mediul de detenţie. 

ADVERTISEMENT

Prin decizia autorităţilor şi avocatul violatorului s-a găsit nevoit să îi admită cererea de eliberare”, a spus  Georgiana Strechie, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila

„Dacă s-a îndreptat sau nu, eu nu am de unde să știu”, a zis și Purice Fanel Cezar, avocatul violatorului. Interesant este că situația a stârnit revoltă în rândul brăilenilor, care au contestat decizia autorităţilor.

ADVERTISEMENT

Procurorul a motivat că asistentul trebuie eliberat pentru că a avut o bună purtare, nu i s-a aplicat nicio sancţiune în plus şi nu avea alte antecedente penale

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: