Sport

Cum a fost eliminată Simona Halep în turul 1 de la US Open! Ce a trădat-o în meciul cu Daria Snigur

Simona Halep a fost eliminată în turul 1 de la US Open, după ce Daria Snigur a învins-o în trei seturi. Cum a ajuns românca să piardă un meci în faţa unei jucătoare din afara Top 100 WTA.
29.08.2022 | 23:56
Cum a fost eliminata Simona Halep in turul 1 de la US Open Ce a tradato in meciul cu Daria Snigur
De ce a fost eliminată Simona Halep în turul 1 de la US Open 2022
ADVERTISEMENT

Aventura Simonei Halep la US Open 2022 s-a încheiat prematur, în turul 1, după ce Daria Snigur a învins-o, scor 2-6, 6-0, 4-6. Românca a dat mari semne de slăbiciune, mai ales în setul 1 şi în prima parte a decisivului.

Ce nu a mers la jocul Simonei Halep. Serviciu modest în meciul cu Daria Snigur din turul 1 de la US Open 2022

Primul set al meciului cu Daria Snigur, locul 124 WTA înainte de US Open 2022, a fost dezastruos pentru Simona Halep. Fostul număr 1 mondial a servit modest, iar ucraineanca a reuşit să facă trei break-uri consecutive. Abia la 1-5 a venit primul game câştigat pe propriul serviciu de jucătoarea de 30 de ani, însă mult prea târziu.

ADVERTISEMENT

În plus, Simona Halep a avut 11 greşeli neforţate, faţă de cele 5 ale Dariei Snigur. De asemenea, ucraineanca a avut doar 4 lovituri câştigătoare, în timp ce românca a punctat de 5 ori a acest capitol. Astfel, Snigur a reuşit să câştige primul set pe greşelile adversarei, multe dintre ele fiind inexplicabile.

Serviciul Simonei Halep a fost la pământ în setul 1, iar acest lucru s-a văzut cel mai bine la punctele câştigate cu al doilea serviciu. A atins 20%, cu 2 puncte câştigate din 10, în timp ce Daria Snigur a fost la 50%.

ADVERTISEMENT

Statisticile meciului Simona Halep – Daria Snigur

  • duble greşeli: 3 – 3 
  • procentaj puncte câştigate pe primul serviciu: 68% – 64%
  • procentaj puncte câştigate pe al doilea serviciu: 46% – 38%
  • lovituri câştigătoare: 13 – 11
  • erori neforţate: 30 – 27
  • puncte câştigate: 52% (76/146) – 48% (70/146)

Simona Halep a căzut şi în decisivul cu Daria Snigur, dar s-a trezit prea târziu

După un set 2 de senzaţie, câştigat cu 6-0, Simona Halep părea că şi-a revenit şi că decisivul va fi doar o formalitate. Calculele au fost date peste cap de break-ul făcut de Daria Snigur, pe care l-a consolidat imediat.

ADVERTISEMENT

Din nou, Simona Halep a comis multe greşeli neforţate în setul decisiv, când a ajuns la un total de 17, în timp ce Daria Snigur a bifat 7 lovituri câştigătoare. Condusă cu 1-5, românca s-a trezit pe finalul setului 3 şi părea că poate întoarce soarta partidei.

Simona Halep a câştigat trei game-uri consecutive şi a forţat-o pe Daria Snigur, debutantă la US Open, să servească sub presiune pentru câştigarea meciului, Ucraineanca nu a stat prea mult pe gânduri, chiar dacă fostul număr 1 a condus cu 30-0, şi a obţinut calificarea după trei puncte consecutive.

ADVERTISEMENT

“Cred că nu a găsit tactica potrivită, nu a știut dacă să fie agresivă sau să joace defensiv… Pe iarbă, pe zgură, îi vine totul mult mai natural, pe hard îi e mai greu. Cred că înainte se vedea când era frustrată că nu câștiga vreun meci, dar nu mai e la fel. Nu, nu îi convine când pierde vreun meci, da, continuă să lupte pentru victorii, dar nu mai simte aceeași nevoie de a câștiga. Să câștigi trebuie să fie cel mai important lucru din viața ta atunci când ești pe teren, iar Simonei pare să nu îi fie ușor să facă asta”, a spus Mats Wilander pentru Eurosport

Setul 2, singurul plus pentru Simona Halep după US Open 2022

În setul 2, câştigat cu 6-0, Simona Halep şi-a arătat singura dată, în meciul din turul 1, adevăratul nivel. Românca şi-a spulberat adversara în actul secund, când a profitat de orice greşeală a debutantei de 20 de ani.

Acest lucru s-a văzut în numărul mare greşeli neforţate ale Dariei Snigur, când raportul a fost 13-2. De asemenea, serviciul Simonei Halep a fost la înălţime, cu 75% puncte câştigate cu primul serviciu şi cu 86% pe al doilea. Cu toate acestea, prestaţia din setul 2 nu a fost repetată şi în decisiv, atunci când Simona Halep trebuia să iasă în evidenţă şi să arate jocul demn de o jucătoare din Top 10 WTA, pe care l-ar putea părăsi după US Open 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: