News

Cum a fost filmat Aleksandr Dughin la câteva clipe după asasinarea fiicei sale. Putin, adevăratul creier al atentatului?

Pe rețelele de socializare circulă înregistrări video cu reacția lui Aleksandr Dughin în primele momente de după explozia mașinii în care a fost ucisă fiica sa Daria.
21.08.2022 | 20:51
Cum a fost filmat Aleksandr Dughin la cateva clipe dupa asasinarea fiicei sale Putin adevaratul creier al atentatului
Pe rețelele de socializare circula imagini cu reacția lui Dughin imediat după explozie Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În imaginile cu primele momente de după explozie, Aleksandr Dughin poate fi văzut cum  ajunge la fața locului și își pune mâinile în cap. Daria Dughina, care se afla la volanul autovehiculului, a murit pe loc.

Cum a fost filmat Aleksandr Dughin la câteva clipe după asasinarea fiicei sale

De asemenea, după ce incendiul a fost stins, se poate vedea ca din mașina acesteia nu a mai rămas decât o parte din caroserie.

ADVERTISEMENT

Potrivit violonistului Peter Lundstrem, prieten al familie Dughin, Aleksandr și fiica sa Daria au fost invitați de onoare la festivalul familiei de la domeniul Zaharovo și plănuiau să plece împreună.

Cum a scapat Aleksandr Dughin din explozie

Dar Aleksandr Dughin s-a urcat într-un alt vehicul și a evitat fără să știe tentativa de asasinat.

ADVERTISEMENT

Daria, în vârstă de 35 de ani, a fost ucisă pe loc când mașina sa Toyota Land Cruiser Prado a fost distrusă de o explozie în Bolșie Viazemi, la periferia capitalei Rusiei.

Potrivit surselor din anchetă citate de TASS, persoane neidentificate au instalat un dispozitiv explozibil sub mașina aflată într-o parcare în timp ce Daria Dughina participa la festivalul „Tradiții” din apropierea Moscovei.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, oricine putea să ajungă acolo.

„Au fost mulți invitați la festival, oamenii au parcat mașini în stânga și în dreapta pe autostrada Zvenigorodskoe, unde se află domeniul Zaharovo.

Exista și o parcare, care era aproape toată ocupată de mașini. Tot acolo a fost parcat și jeep-ul cu care Daria Dughina a plecat de la eveniment.

ADVERTISEMENT

Nu a existat niciun control la intrarea în parcare, astfel că explozibilii puteau fi plasați oriunde și de către oricine, ceea ce s-a și făcut”, a spus un anchetator rus pentru sursa citată.

La intrarea pe teritoriul domeniului s-ar fi aflat un echipaj al poliției rutiere, sosit pentru a dirija circulația, mai precizează sursa citată.

Putin, adevăratul creier al atentatului?

Unele voci din spațiul public rus vorbesc despre intenția Kremlinului, folosind propriile servicii speciale, de a-l lichida pe ideologul „lumii ruse”, Aleksandr Dugin, reușind doar să-i ucidă accidental fiica.

Potrivit expertulului politic și economic rus Anatoli Nesmian, decizia de lichidare a lui Dugin ar fi putut fi luată de Kremlin, deoarece declarațiile sale nu se mai potrivesc în noua realitate pe fondul evenimentelor recente și al războiului nereușit din Ucraina.

„Politicienii ruși cer în unanimitate ca asasinarea Dariei Platonova (Dughina) să fie recunoscută ca opera serviciilor speciale ucrainene. Ceea ce, desigur, este o presiune asupra anchetei, care abia a început, și este greu de crezut că va fi o investigație obiectivă.

Ce este caracteristic este tăcera adâncă a conducerii ruse de vârf . Eu personal aș sugera că logica momentului este următoarea: Dughin a exprimat ideea eurasiatică și reîncarnarea clădirii imperiale. În acest moment, autorul textului devine o piedică și un reproș viu”, a scris Nesmian pe canalul de Telegram, relatează Ziare.com.

O opinie similară are și jurnalistul de opoziție Sasha Sotnik, care a fugit din Federația Rusă.

“Dughina a fost implicat în furtul de bani pe care Kremlinul i-a alocat pentru finanțarea campaniei electorale din Franța a lui Marine Le Pen. Banii nu au ajuns niciodată la Marine.

La fel s-a întâmplat și cu antiglobaliștii europeni. Fata este un șobolan. Au vrut să îndepărteze fiica și tatăl”, susține Sotnik.

ADVERTISEMENT