News

Cum a fost la Noaptea Muzeelor în plină pandemie! Mii de români au participat în București și în țară

Cum a fost la Noaptea Muzeelor în plină pandemie de coronavirus și ce spun organizatorii
13.06.2021 | 09:42
Cum a fost la Noaptea Muzeelor in plina pandemie Mii de romani au participat in Bucuresti si in tara
ADVERTISEMENT

Succes total pentru Noaptea Muzeelor 2021. Mii de români au trecut pragul instituțiilor de cultură deschise pentru o noapte până mai târziu.

Dacă ne raportăm la București atunci trebuie să știți că la Arcul de Triumf s-a format o coadă destul de mare. Nu a fost singurul loc pe care oamenii au dorit să-l viziteze.

ADVERTISEMENT

Cum a fost la Noaptea Muzeelor în plină pandemie de COVID-19

Locuitorii celui mai mare oraș al țării au dorit să vadă și Primăria Capitalei. Instituția a primit vizitatori, în premieră, cu ocazia acestui eveniment.

De altfel, peste tot în țară situația a stat la fel. Expoziții, piese de teatru, diferite concursuri și mai ales multă voie bună.

ADVERTISEMENT

Bucureștenii au mers la Arcul de Triumf acolo unde au văzut o expoziție dedicată Casei Regale a României. Nu în ultimul rând priveliștea i-a lăsat pe toți fără cuvinte.

„Oamenii vin, se bucură, văd expoziţia. Sunt foarte bucuroşi şi au venit în număr mare şi asta ne bucură”, a zis Mihaela Păun, directorul ARCUB.

ADVERTISEMENT

La Primărie a venit chiar și Nicușor Dan. Acesta a stat de vorbă cu oamenii și a rămas impresionat de dorința acestora de a vedea instituția.

„Am văzut că este un mare succes, că oamenii stau la coadă să viziteze Primăria, sunt foarte fericit”, a zis Nicușor Dan, primarul general

ADVERTISEMENT

La Timişoara, Muzeul Naţional al Banatului a organizat şi o campanie de vaccinare. Cine a vrut să se imunizeze a putut să facă lucrul acesta chiar în curtea muzeului.

Sute de oameni au venit pentru Noaptea Muzeelor și în cetatea de la Alba Iulia. Toți au fost întâmpinaţi de personaje desprinse din cărţile de istorie.

La Sibiu, Muzeul Astra a avut deschis peste noapte și și-a așteptat vizitatorii cu un maraton gastronomic. Nu a lipsit nici muzica populară, una care s-a dovedit a fi pe gustul oamenilor.

ADVERTISEMENT
Tags: