News

Cum a fost mințit Raed Arafat de părinții lui. Așa a ajuns în România

11.01.2021 | 18:34
Cum a fost mintit Raed Arafat de parintii lui Asa a ajuns in Romania
Raed Arafat a fost păcălit în tinerețe de părinți. Sursa foto - MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum a fost mințit Raed Arafat de părinții lui în tinerețe și felul în care acesta a ajuns în România, deși destinul său putea să-l poarte pe meleaguri americane, acolo unde o universitate îl și acceptase. 

Cu toate acestea, părinții tânărului Raed s-au temut de faptul că fiul lor ar putea fi atras de mirajul Statelor Unite, un miraj care l-ar fi îndepărtat definitiv de propria țară.

ADVERTISEMENT

Concret, părinții acestuia s-au speriat că, dacă va studia într-o școală americană, cu un sistem atât de bine pus la punct, atunci acesta va rămâne acolo definitiv.

Cum a fost păcălit Raed Arafat de părinții lui

Drept pentru care, cei doi au luat decizia de a nu-i spune că a primit o scrisoare de acceptare de la o universitate din Statele Unite. În schimb, tânărul Raed a plecat în 1981 de acasă, la doar 17 ani, cu direcția România.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

Culmea, spune actualul secretar de stat, părinții lui aveau dreptate. „Dacă regimul nu s-ar fi schimbat, nu aș fi rămas deloc”, spune medicul Arafat despre situația pe care a întâlnit-o în România.

A studiat mai întâi la Cluj Napoca și apoi a urmat o specialitate în anestezie și terapie intensivă în Târgu Mureș, oraș în care avea să se și stabilească pentru o perioadă bună.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns în Raed Arafat în România

În toamna anului 1989, lucrurile au început să se precipite și un guvern după altul s-au prăbușit în Europa de Est. Anul istoric a culminat în România cu execuția lui Nicolae Ceaușescu și a soției sale în luna decembrie.

A fost semnalul clar că lumea se scutură definitiv de comunism și încearcă să pășească într-o nouă eră. La scurt timp după aceea, Raed Arafat a plecat în Germania pentru a cumpăra un Opel Kadett la mâna a doua pe care să-l folosească drept ambulanță.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

„Nu m-am gândit niciodată că vom ajunge acolo unde suntem acum”, a spus el. „Ideea inițială a fost de a crea o singură echipă de terapie intensivă mobilă pe baza modelelor pe care le-am văzut în Franța și Germania”

Într-o perioadă de revoltă în întreaga Europă de Est, dar cu precădere în România, tânărul medic a lucrat aproape non stop pentru a înființa un sistem medical de urgență modern și eficient într-o țară în care ambulanțele semănau mai degrabă cu niște taxiuri pentru bolnavi.

Raed Arafat a ales România în detrimentul afacerii familiei

Interesant este că Raed Arafat face parte dintr-o familie destul de înstărită. De-a lungul timpului, tatăl Daud Arafat a deținut peste un sfert din proprietățile imobiliare din orașul Nablus. Chiar Nasir Arafat, vărul actualului secretar de stat, a dezvăluit că familia lui face parte din categoria negustorilor educați.

Aceștia au învățat la universități de prestigiu, printre care se numără Harvard sau Cambridge. Nasir a mai zis că familia lui Raed Arafat s-a concentrat la început pe comerțul cu haine și costume specifice locului. Ceva mai târziu, tatăl lui Raed Arafat a decis să investească în fabricarea săpunului din ulei de măsline.

Sursa foto – EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

„Nu merge în Palestina decât foarte rar, nu este deloc bine vazul acolo. Na, un palestinian a creat un serviciu medical de excelenţă într-o altă ţară. Puţini sunt cei care ştiu că el are un frate si o sora.

Cu el nu are o legătură strână, însă, de sora lui, care e medic în Dubai, e apropiat. Pe mama lui o vede rar, o dată la doi, trei ani, iar tatăl a decedat acum mulţi ani. Arafat nu s-a însurat niciodată, şi-a dedicat viaţa acestei meserii”, a mai zis Nasir despre familia lui Raed Arafat.

ADVERTISEMENT
Tags: