Fotbal international

Cum a fost numit selecționerul Spaniei. “M-am consultat cu Barack Obama”

31.07.2018 | 16:51
Cum a fost numit selectionerul Spaniei Mam consultat cu Barack Obama

Presa spaniolă vine cu noi amănunte asupra modului în care a fost numit la doar două zile de la sosirea delegaţiei iberice la Campionatul Mondial din Rusia noul selecţioner. Spania, care a dezamăgit la Mondial, fiind eliminată în optimi de naţionala ţării gazdă după lovituri de departajare, a oferit şocul turneului final, în momentul în care s-a luat decizia intempestivă a despărţirii de Julen Lopetegui, care era selecţionerul la acel moment.

Demiterea lui Julen Lopetegui, care era foarte iubit şi respectat de jucători, a survenit ca urmare a faptului că a făcut anunţul semnării contractului de antrenor cu Real Madrid după încheierea turneul final. Preşedintele Federaţiei, Luis Rubialles, a luat pur şi simplu focauzind despre această mişcare din partea lui Lopetegui şi a acţionat cu rapiditate în felul în care a socotit el că se impune într-un astfel de caz cu totul special.

Cum a fost numit selecţionerul Spaniei. Jucătorii au încercat să oprească acţiunea

Luis Rubiales a dezvăluit în cadrul unui interviu la un post de radio din Spania sfatul pe care i l-a dat Barack Obama şi a ţinut încă o dată să îşi justifice decizia de a îl demite pe Julien Lopetegui cu doar două zile înainte de începerea Campionatului Mondial.
“Am avut o conversaţie cu Barack Obama şi el a menţionat destituirea lui Lopetegui. Mi-a spus că în unele situaţii trebuie să acţionăm şi că este pe aceeaşi lungime de undă cu decizia pe care am luat-o”, a declarat Rubiales la emisiunea El Partidazo de Cope.
Julien Lopetegui a fost demis cu doar două zile înainte ca Spania să debuteze, cu Portugalia, la turneul final din Rusia, după ce antrenorul a negociat pe ascuns cu Real Madrid şi l-a anunţat pe preşedintele federaţia abia când instalarea lui la Real a devenit oficială. Decizia lui Rubialles nu a fost bine primită de jucători, care, pe loc, au instituit un comitet de reprezentanţă pentru a-şi exprima punctul de vedere. Liderul a fost, ca de obicei, Sergio Ramos, cel care s-a transformat în multe rânduri în purtătorul de cuvânt al internaţionalilor iberici în dialogul cu Federaţia.

Ramos l-a “taxat” din nou pe Rubialles şi după eliminarea de la Mondial

Deşi omul numit de urgenţă de către Rubialles în locul lui Lopetegui ar fi trebuit să fie pe placul lui Sergio Ramos, pentru că Fernando Hierro este o emblemă a lui Real Madrid, fundaşul galacticilor a fost extrem de vehement în discuţia purtată cu Rubialles, accentuând pe ideea că demiterea omului cu care s-a lucrat atât de bine cu doar două zile înaintea primului meci la turneul final al Campionatului Mondial, un derby al Peninsulei Iberice, contra Portugaliei lui Cristiano Ronaldo, nu este deloc o soluţie pozitivă şi că urmările ar putea fi dezastruoase pentru parcursul Furiei Roja, ceea ce avea să se şi întâmple.
Cum a fost numit selecționerul Spaniei . Sergio Ramos a atras atenţia asupra greşelii de a se da afară selecţionerul în plin Mondial şi a reamintit acest lucru şi după eliminarea Spaniei
Cum a fost numit selecționerul Spaniei . Sergio Ramos a atras atenţia asupra greşelii de a se da afară selecţionerul în plin Mondial
De altfel, imediat după ce Spania s-a întors acasă de la Mondial, Fernando Hierro şi-a anunţat demisia din scurta sa perioadă petrecută ca selecţioner şi a refuzat să se întoarcă la postul pe care îl avusese până atunci în federaţie, de director sportiv. Sergio Ramos nu a ratat prilejul de a-l înţepa din nou pe Rubialles, declarând că atunci când se iau decizii sub imperiul mâniei şi nu al raţiunii rezultatele se văd şi ele vor fi întotdeauna negative.