News
notix pixel id

Cum a fost obligată o clinică să administreze dioxid de clor unui pacient COVID-19. Bărbatul a murit

12.01.2021 | 15:48
Cum a fost obligată o clinică să administreze dioxid de clor unui pacient COVID-19. Bărbatul a murit
Clinica a fost obligată de un judecător să acorde tratamentul. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum a fost obligată de un judecător o clinică din Argentina să administreze dioxid de clor unui pacient COVID-19. Totul s-a făcut la cererea unei rude a bărbatului internat, bărbat care, în cele din urmă, a murit.

Decizia judecătorilor, una condamnată în cadrul comunităţii medicale, a provocat un adevărat scandal. De altfel, vă readucem aminte că folosirea dioxidului de clor pentru tratarea coronavirusului este descurajată de Societatea Argentiniană de Boli Infecţioase şi de Administraţia naţională a medicamentelor, alimentaţiei şi tehnologiei medicale.

Mai mult de atât, și Organizaţia Mondială a Sănătăţii  a avertizat în mod constant împotriva acestui produs. Culmea, discutăm despre un tratament, prezentat pe internet şi pe reţelele de socializare drept un “remediu miracol”.

ADVERTISEMENT

Tratat cu dioxid de clor, mort de coronavirus

Judecătorul Javier Pico Terreno este cel care a răspuns favorabil unei solicitări făcute de fiul vitreg al pacientului. Omul legii a forţat clinica privată Otamendi y Miroli să administreze tratamentul, unul care fusese prescris de neurochirurgul pacientului, aflat în stare gravă.

Vorbim despre un bărbatul în vârstă de 92 de ani și care a încetat din viață, conform avocatului familiei, Martin Sarubbi.

ADVERTISEMENT

Conducerea clinicii a atacat imediat hotărârea, dar a fost nevoită să administreze produsul pacientului. Cu toate acestea, unitatea a transmis că îşi declină orice responsabilitate.

În august, Ministerul Sănătăţii a reamintit într-un comunicat cu privire la dioxidul de clor că niciun studiu ştiinţific nu i-a demonstrat eficacitatea şi că nicio autorizaţie nu a fost acordată de către minister pentru comercializarea şi utilizarea acestuia împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

Concret, dioxidul de clor este utilizat pentru dezinfectarea echipamentelor medicale şi de laborator, dar și la tratarea apei cu concentraţie scăzută sau ca înălbitor.

Dacă ne raportăm strict la cazul prezentat, trebuie să știți că solicitarea în justiţie a fost făcută de Jose Maria Lorenzo a cărui mamă a murit de COVID-19 şi care dorea ca tatăl său vitreg, Oscar Garcia Rua, să primească un tratament “de urgenţă” pe bază de nebulizări cu ibuprofen şi dioxid de clor intravenos.

ADVERTISEMENT

Interesant este că decizia a fost motivată de judecător prin evitarea agravării stării pacientului. “Că un judecător decide că un medic trebuie să administreze o substanţă pentru care nu există dovezi ştiinţifice este cu adevărat îngrijorător”, a replicat preşedintele Societăţii argentiniene de Boli Infecţioase, Omar Sued.

Avocatul familiei defunctului a transmis acum că va fi depusă o plângere împotriva clinicii, pe care o consideră responsabilă pentru deces deoarece a “întârziat tratamentul”. “Acest bărbat a murit de o infecţie nosocomială (contractată în spital) şi din cauza întârzierii administrării tratamentului”, a precizat avocatul

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri