News

Cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel. Ce veșmânt a purtat Preafericitul FOTO

31.05.2019 | 16:12
Cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel

Toți românii au așteptat să vadă cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel! Ei bine, întâlnirea reprezentanților celor două biserici a avut loc într-o atmosferă foarte prietenească. Ambii părinți au purtat sutană albă și au fost foarte zâmbiori, dar Papa Francisc a făcut un gest care a lăsat pe toată lumea cu gura deschisă!

Cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel

Papa Francis s-a apropiat zâmbind de Preafericitul Daniel, au dat mâna, apoi s-au sărutat pe obraz de mai multe ori. Imediat după aceasta, Papa Francisc s-a aplecat, a prins cu mâna crucifixul purtat de Părintele Daniel la gât și l-a sărutat, gestul nefiind urmat de Prefericitul Daniel.

Șeful Bisericii Ortodoxe a mers apoi și a dat mâna cu toți episcopii care l-au însoțit pe Papa Francisc în călătoria sa. Aceștia vin din mai multe colțuri ale lumii pentru a se alătura Papei în călătoriile sale. Papa Francisc și Preafericitul Daniel s-au retras apoi pentru o discuție privată, unde presa nu a mai avut acces.

Cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel
Cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel

”Există o fraternitate de sânge care ne precedă și care n-a încetat niciodată”

La ieșire, cei doi lideri de biserici și-au făcut cadouri reciproce și au șinut discursuri. ”Legăturile de credință care ne unesc își trag originea de la Apostoli, martorii Celui Înviat, în special de la legătura care îl unea pe Petru de Andrei, care, conform tradiției, a adus credința în aceste meleaguri. Au fost chiar frați de sânge (cf. Mc 1,16) și, într-un mod special, prin vărsarea sângelui pentru Domnul. Ei ne amintesc că există o fraternitate de sânge care ne precedă și care, ca un curent tăcut și dătător de viață, n-a încetat niciodată, de-a lungul secolelor, să ude și să susțină drumul nostru”.

”Aici – ca și în multe alte locuri din timpurile noastre – ați simțit Paștele morții și al învierii: atâția fii și atâtea fiice ai acestei țări, din diferite Biserici și comunități creștine, au îndurat vinerea persecuției, au trecut prin sâmbăta tăcerii, au trăit duminica renașterii. Atâția martiri și mărturisitori ai credinței! Mulți, aparținând diferitor confesiuni, nu demult au stat unul lângă altul în închisori, sprijinindu-se reciproc.

Exemplul lor stă astăzi înaintea noastră și înaintea noilor generații care n-au cunoscut acele condiții dramatice. Motivul pentru care au suferit până acolo încât și-au dat viața este o moștenire prea prețioasă ca să fie uitată și nerespectată. Și este o moștenire comună care ne îndeamnă să nu ne îndepărtăm de fratele care o împărtășește. Uniți cu Hristos în suferință și în durere, uniți de către Hristos în Înviere ca „și noi să umblăm într-o viață nouă”, a declarat Papa Fracisc.

Papa de la Roma efectuează o vizită de trei zile în România. Este cea mai lungă vizită făcută de Papa Francisc în Europa! Sântul Părinte a sosit în România pe data de 31 mai și va pleca pe data de 2 iunie. Înaltul Prelat a fost întâmpinat la aeroport de președintele Klaus Iohannis și soția lui.

PapaFrancisc a ținut un discurs emoționant la Palatul Cotroceni. A vorbit despre binele pe care românii l-au făcut cu munca lor emigrând în toată lumea, desprinzându-se de rădăcini. A salutat, de asemenea, libertatea religioasă și a condamnat public ororile făcute de regimul comunist, care îi pedepsea în special pe credincioși.

Părintele va sta în România până pe data de 2 iunie, și pe lângă slujba comună pe care o va ține cu Patriarhul Daniel la Catedrala Mântuirii Neamului, Francisc va vizita și alte localități unde se va adresa creștinilor. În turneul său prin România, Papa Francisc va fi la Șumuleu Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu.

Ceremonia de bun rămas a Papei va avea loc la Sibiu, după ce se va vedea la ora 17:00 cu comunitatea rromă. Trebuie menționat, în legătură cu acest turneu papal, că vizita pe care o efectuează părintele în România este cea mai lungă vizită pe care a avut-o vreodată în Europa. În general, călătoriile sale nu au durat mai mult de două zile.

ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant