News

Cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel. Ce veșmânt a purtat Preafericitul FOTO

31.05.2019 | 16:12
Cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel

Toți românii au așteptat să vadă cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel! Ei bine, întâlnirea reprezentanților celor două biserici a avut loc într-o atmosferă foarte prietenească. Ambii părinți au purtat sutană albă și au fost foarte zâmbiori, dar Papa Francisc a făcut un gest care a lăsat pe toată lumea cu gura deschisă!

Cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel

Papa Francis s-a apropiat zâmbind de Preafericitul Daniel, au dat mâna, apoi s-au sărutat pe obraz de mai multe ori. Imediat după aceasta, Papa Francisc s-a aplecat, a prins cu mâna crucifixul purtat de Părintele Daniel la gât și l-a sărutat, gestul nefiind urmat de Prefericitul Daniel.

Șeful Bisericii Ortodoxe a mers apoi și a dat mâna cu toți episcopii care l-au însoțit pe Papa Francisc în călătoria sa. Aceștia vin din mai multe colțuri ale lumii pentru a se alătura Papei în călătoriile sale. Papa Francisc și Preafericitul Daniel s-au retras apoi pentru o discuție privată, unde presa nu a mai avut acces.

Cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel
Cum a fost primit Papa Francisc de Patriarhul Daniel

”Există o fraternitate de sânge care ne precedă și care n-a încetat niciodată”

La ieșire, cei doi lideri de biserici și-au făcut cadouri reciproce și au șinut discursuri. ”Legăturile de credință care ne unesc își trag originea de la Apostoli, martorii Celui Înviat, în special de la legătura care îl unea pe Petru de Andrei, care, conform tradiției, a adus credința în aceste meleaguri. Au fost chiar frați de sânge (cf. Mc 1,16) și, într-un mod special, prin vărsarea sângelui pentru Domnul. Ei ne amintesc că există o fraternitate de sânge care ne precedă și care, ca un curent tăcut și dătător de viață, n-a încetat niciodată, de-a lungul secolelor, să ude și să susțină drumul nostru”.

”Aici – ca și în multe alte locuri din timpurile noastre – ați simțit Paștele morții și al învierii: atâția fii și atâtea fiice ai acestei țări, din diferite Biserici și comunități creștine, au îndurat vinerea persecuției, au trecut prin sâmbăta tăcerii, au trăit duminica renașterii. Atâția martiri și mărturisitori ai credinței! Mulți, aparținând diferitor confesiuni, nu demult au stat unul lângă altul în închisori, sprijinindu-se reciproc.

Exemplul lor stă astăzi înaintea noastră și înaintea noilor generații care n-au cunoscut acele condiții dramatice. Motivul pentru care au suferit până acolo încât și-au dat viața este o moștenire prea prețioasă ca să fie uitată și nerespectată. Și este o moștenire comună care ne îndeamnă să nu ne îndepărtăm de fratele care o împărtășește. Uniți cu Hristos în suferință și în durere, uniți de către Hristos în Înviere ca „și noi să umblăm într-o viață nouă”, a declarat Papa Fracisc.

Papa de la Roma efectuează o vizită de trei zile în România. Este cea mai lungă vizită făcută de Papa Francisc în Europa! Sântul Părinte a sosit în România pe data de 31 mai și va pleca pe data de 2 iunie. Înaltul Prelat a fost întâmpinat la aeroport de președintele Klaus Iohannis și soția lui.

PapaFrancisc a ținut un discurs emoționant la Palatul Cotroceni. A vorbit despre binele pe care românii l-au făcut cu munca lor emigrând în toată lumea, desprinzându-se de rădăcini. A salutat, de asemenea, libertatea religioasă și a condamnat public ororile făcute de regimul comunist, care îi pedepsea în special pe credincioși.

Părintele va sta în România până pe data de 2 iunie, și pe lângă slujba comună pe care o va ține cu Patriarhul Daniel la Catedrala Mântuirii Neamului, Francisc va vizita și alte localități unde se va adresa creștinilor. În turneul său prin România, Papa Francisc va fi la Șumuleu Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu.

Ceremonia de bun rămas a Papei va avea loc la Sibiu, după ce se va vedea la ora 17:00 cu comunitatea rromă. Trebuie menționat, în legătură cu acest turneu papal, că vizita pe care o efectuează părintele în România este cea mai lungă vizită pe care a avut-o vreodată în Europa. În general, călătoriile sale nu au durat mai mult de două zile.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri