Sporturi

Cum a fost primită Simona Halep în Australia: „Carantină și teste COVID-19 în fiecare zi”

15.01.2021 | 12:58
Cum a fost primita Simona Halep in Australia Carantina si teste COVID19 in fiecare zi
ADVERTISEMENT

Simona Halep a ajuns în Australia, acolo de unde și-a propus să se revină cu cel de-al treilea trofeu de Grand Slam din carieră. Până să joace tenis, sportiva româncă va trebui să respecte regulile stricte de la Antipozi. 

Pentru toți sportivii participanți la prestigiosul turneu din Australia, este obligatorie perioada de carantină de 14 zile. Tocmai de aceea, ei au făcut deplasarea cu aproape o lună înaintea începerii competiției de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Înainte de Australian Open, se vor desfășura și alte două turnee WTA 500. Acestea vor avea loc tot în februarie și au rolul de a le ajuta pe sportive să se pregătească pentru competiția de Grand Slam.

Cum a fost primită Simona Halep în Australia. Reguli stricte pentru sportivi

Numărul 2 în ierarhia WTA a ajuns în Australia în data de 14 ianuarie și, imediat, a trebuit să intre în carantină. Și celelalte participante la competițiile de la Antipozi trebuie să stea în auto-izolare preț de două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Organizatorii turneelor disputate pe pământ australian au anunțat sosirea sportivilor și au dezvăluit ce îi așteaptă pe aceștia. Nimeni nu scapă de rigorile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

„Cei mai buni jucători din tenis au ajuns și sunt gata să se lupte pentru primul titlu de Grand Slam din 2021. Înaintea începutului luptei, ei trebuie să se auto-izoleze preț de 14 zile și să fie testați de COVID-19 zilnic.

ADVERTISEMENT

Totodată, ei trebuie să respecte distanțarea socială și să se antreneze în condiții extrem de strict controlate și sigure, în condițiile existenței coronavirus”, au scris cei de la Australian Open pe Twitter.

Se auto-izolează în Adelaide

Aflată pe locul 2 în ierarhia WTA, Simona Halep a mers în Australia alături de iubitul său, Toni Iuruc. Imediat ce a ajuns la Antipozi, ea a ținut să le mulțumească celor care au ajutat-o cu deplasarea.

ADVERTISEMENT

Halep și-a exprimat încântarea de a-și putea completa auto-izolarea în orașul în care s-a născut Daren Cahill, cel pe care îl consideră cel mai bun antrenor din lume.

„N-aș fi putut fi mai fericită după ce am ajuns în Australia. Mulțumesc din suflet Tennis Australia și tuturor celor care m-au ajutat. Îmi încep carantina în frumosul oraș al lui D, Adelaide.”, a scris Halep pe Twitter.

ADVERTISEMENT