News

Cum a fost prins hoțul supranumit „spaima bisericilor! Ce l-a dat de gol

Cum a fost prins hoțul supranumit „spaima bisericilor! Bărbatul a jefuit în trecut zeci de lăcașuri de cult. De data aceasta un detaliu l-a dat de gol și acesta se pregătește acum de închisoare
19.12.2021 | 21:33
Cum a fost prins hotul supranumit spaima bisericilor Ce la dat de gol
ADVERTISEMENT

Poliția Română a reușit să prindă un hoț pe care îl căuta de o perioadă bună. Bărbatul căruia i se spune “Spaima bisericilor” a fost arestat în urma unei greșeli fatale.

Acesta este acum judecat după ce a spart aproape toate bisericile din Brăila. De remarcat că individul avea și un obicei aparte, anume fura bani din cutia milei.

ADVERTISEMENT

Cum a fost prins hoțul supranumit „Spaima bisericilor!

Numai anul acesta a spart trei lăcașuri de cult. Problema este că bărbatul e suspectat că ar face lucrul acesta de mai mulţi ani.

În vârstă de 30 de ani, individul a devenit celebru pentru furturi în care s-a specializat încă de pe vremea când era minor.

ADVERTISEMENT

De altfel, în ultima perioadă, hoţul a reuşit să-şi capete și supranumele de “Spaima Bisericilor”. În total, acesta ar avea la activ zeci de biserici şi nu numai.

Interesant este că tânărul a mai fost anchetat şi în 2015. Atunci, după o slujbă de înmormântare a pătruns în Biserica “Sfântul Dumitru” din Brăila şi a reuşit să fure din poșeta unei credincioase.

ADVERTISEMENT

A șterpelit suma de 600 de lei, dar banii nu i-au fost de folos. A fost chemat repede la audieri la sediul Poliţiei Brăila, unde, în mod surprinzător nu s-a putut abține.

Da, citiți bine. Chiar în timp ce era în sala de aşteptare a observat că o femeie vorbeşte la telefon. După ce aceasta a încheiat apelul, a profitat de neatenția ofițerului de serviciu şi a lăsat-o pe femeie fără aparat.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, despre „spaima bisericilor” se știe că nu fura obiectele de cult din biserici, dar pe lângă banii din cutia milei acesta avea obiceiul de a pleca şi cu vinul pentru împărtășanie.

De curând, bărbatul a încercat să fure din Catedrala Nașterii Domnului. Și aici a profitat din plin de neatenția femeii de serviciu şi a intrat în altar.

Ca de fiecare dată intenționa să fure din cutia milei, dar ghinionul curat de data aceasta, altarul era prevăzut cu o alarmă şi astfel oamenii legii au reuşit să pună mâna pe el.

ADVERTISEMENT
Tags: