News
notix pixel id

Cum a fost prins în offside Florin Cîțu. Ce a răspuns la întrebarea când se va simți creșterea economică în nivelul de trai al românilor

Cum a fost prins în offside Florin Cîțu de întrebarea unui jurnalist
16.10.2021 | 15:33
Cum a fost prins în offside Florin Cîțu. Ce a răspuns la întrebarea când se va simți creșterea economică în nivelul de trai al românilor
Florin Cîțu a fost întrebat despre nivelul de trai al românilor. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

În timpul ultimei declarații de presă Florin Cîțu a fost chestionat despre nivelul de trai al românilor și când acesta va crește având în vedere că șeful Executivului anunța un plus economic al țării.

„Lucrurile arată bine”, a zis Florin Cîțu care a continuat pe aceeași linie. Premierul demis a explicat că după un an de stabilizare a economiei, „am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare”.

Cum a fost prins în offside Florin Cîțu

„Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este de deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plății facturilor și vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului, dar lucrurile arată bine”, a fost răspunsul premierului interimar.

Jurnaliștii au vrut să afle și procentul cu care vor crește pensiile din 1 ianuarie 2022. Florin Cîțu nu a ezitat și a răspuns că nu se știe exact.

ADVERTISEMENT

„Nu s-a stabilit încă procentul, dar eu spun, având în vedere rezultatele economice pe care le avem până acum, că vom discuta și s-ar putea să fie o dinamică diferită de ceea ce am avut până aveam preconizat”, a mai zis Cîțu.

Despre pensiile speciale ale primarilor, premierul a preferat să tragă un semnal de alarmă. „Aici aș vrea să fim foarte pragmatici.

ADVERTISEMENT

În fosta coaliție aveam un grup de lucru care trebuia să găsească soluții exact pentru sistemul de pensii.

Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”, a adăugat Cîțu

ADVERTISEMENT

Premierul interimar a mai transmis că perspectiva solidă de creștere economică bazată pe sectorul privat dinamic, folosirea fondurilor din „Next Generation EU” și includerea reformelor în PNRR au stat la baza reconfirmării ratingului României de către Standard&Poor’s și Moody’s

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri