News

Cum a fost prinsă o femeie de 45 de ani în timp ce copia la Bacalaureat. Gălățeanca ”vorbea” cu pixul

O femeie în vârstă de 45 de ani din Galați a pus la cale o metodă extrem de ingenioasă de a copia la Bacalaureat. Pixul i-a fost ”aliat”, însă nu pentru mult timp. Ea a fost prinsă de comisia de supraveghere.
22.06.2022 | 11:13
Cum a fost prinsa o femeie de 45 de ani in timp ce copia la Bacalaureat Galateanca vorbea cu pixul
Metoda originală prin care o femeie de 45 de ani a încercat să copieze la Bacalaureat. Candidata ”vorbea” cu pixul. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Peste 119.000 de elevi au participat, marți, la proba obligatorie a profilului de la BAC 2022, matematică sau istorie. Nu toți s-au pregătit așa cum se cuvine, fapt pentru care unii au recurs la metode ingenioase de a copia.

Metoda originală prin care o femeie de 45 de ani a încercat să copieze la Bacalaureat. Candidata ”vorbea” cu pixul

În rândul celor care nu au învățat și au apelat la soluții extra-academice a fost și o femeie trecută de prima tinerețe din Galați.

ADVERTISEMENT

Candidata, în vârstă de 45 de ani, a susținut marți proba scrisă la matematică la Bacalaureat 2022. Ea a fost surprinsă de comisia de supraveghere în timp ce încerca să copieze cu ajutorul unui pix-telefon.

Femeia era absolventa unui liceu particular du frecvență redusă din Galați. Ea avea asupra ei un pix ”smart”, dar a fost surprinsă de supraveghetori în momentul în care vorbea la el și primea rezolvările.

ADVERTISEMENT

”Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă.

Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară.

ADVERTISEMENT

Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon. Iată că device-urile moderne au ajuns şi mijloace de fraudare a examenelor”, a declarat inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu pentru site-ul Viața-liberă.ro.

Sancțiune dură pentru femeia din Galați

Pentru femeia din Galați de 45 de ani, visul de a promova BAC-ul este unul tot mai îndepărtat. Ea a primit nota 1,00 pentru tentativa de fraudă și, în plus, nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de Bacalaureat, fiind nevoită să aştepte până anul viitor pentru a-şi finaliza studiile liceale.

ADVERTISEMENT

Profesorii spun că, în acest an, la matematică au fost subiecte accesibile. Cadrul didactic Florin Antohe, de la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri”, Galați a declarat, pentru sursa citată:

”Subiectele la matematică au fost adaptate, așa cum a promis și ministrul Sorin Cîmpeanu, la contextul educaţional parcurs de elevii care au susţinut anul acesta examenul de Bacalaureat.

Acestea au fost accesibile, însă trebuie să le evaluăm dificultatea din prisma faptului că absolvenții promoției 2022 au studiat în condiții normale doar în clasa a IX-a și o bună parte din clasa a X-a. Se poate obține cu ușurință notă de promovare”.

ADVERTISEMENT