News

Cum a fost scos ilegal la vânzare pe internet un artefact vechi de 6000 de ani! A fost descoperit la Buzău

Cum a fost scos ilegal la vânzare pe internet un artefact vechi de 6000 de ani! A fost descoperit la Buzău și „proprietarul” voia aproape trei mii de euro în schimbul său
04.01.2022 | 18:02
Cum a fost scos ilegal la vanzare pe internet un artefact vechi de 6000 de ani A fost descoperit la Buzau
ADVERTISEMENT

Situație incredibilă chiar în România acolo unde un artefact vechi de aproape 6000 de ani a fost descoperit în posesia unui bărbat din Buzău.

Culmea, individul avea planuri mari cu el și încerca de zor să-l vândă pe internet. Acesta căuta să obțină pentru “ciocanul de luptă din epoca de piatră” aproape 3000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cum a fost scos ilegal la vânzare pe internet un artefact vechi de 6000 de ani!

Doar că drumul spre avere a fost unul destul de complicat. Mai ales că, cei care s-au interesat de piesă au fost polițiștii.

Aceștia n-au ezitat o clipă și au descins în casa vânzătorului. Interesante este că bărbatul a pus anunțul pe mai multe platforme de vânzări.

ADVERTISEMENT

Și-a botezat artefactul “ciocan de luptă din epoca de piatră” și cerea pentru el aproape 3000 de euro

”Din discuțiile purtate cu acesta, susține că ar fi găsit obiectul în urma cu aproximativ 25 de ani în zona împădurită din localitatea Valea Lupului”, a zis Ane Marie Vrapciu – IPJ Buzau

ADVERTISEMENT

Agenții i-au confiscat acum bărbatului piesa valoroasă. Mai mult decât atât, oamenii legii au cerut o expertiză la Muzeul Județean din Buzău.

”Piesa asta dacă ne ducem cu ea in perioada neolitică, început de epoca bronzului haideți sa spunem 5- 6 000 de ani vechime.

ADVERTISEMENT

Este un topor din piatră cu gaură de înmănușare, unde aici era fixată coada care era de obicei realizată din materiale perisabile, respectiv lemn, de aceea nu se păstrează.

Obiectul va intra în patrimoniul muzeului. Deja în spațiile expoziționale se găsesc o serie de obiecte similare de artefacte din piatră”, a spus Daniel Costache, director Muzeul județean Buzău

Vă readucem aminte că, potrivit legii, cei care descoperă astfel de comori sunt obligați să anunțe autoritățile.

”Conform legii toate descoperirile întâmplătoare trebuie sa fie predate autorităților locale, la primărie, într-un termen de maxim 72 de ore din momentul descoperirii”, a mai precizat directorul de la  Muzeul județean Buzău.

Mai trebuie spus că individul care a încercat sa vândă artefactul va fi amendat de polițiști cu o sumă cuprinsă între 4.000 și 20.000 de lei

ADVERTISEMENT
Tags: