Cum a fost surprins Ludovic Orban în această dimineață. Comuna în care locuiește este în carantină

Cerasela Stafie   
în HotNews
23/11/2020, 10:05
Cum a fost surprins Ludovic Orban în această dimineață. Comuna în care locuiește este în carantină
399 de zile cu Ludovic Orban. Radiografia unui mandat eșuat. Analiză FANATIK Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban a plecat de acasă în această dimineață pe baza legitimației de serviciu. Prim-ministrul României locuiește în Dobroești, localitate carantinată.

Orban a stat de vorbă cu jurnaliștii înainte să plece, le-a arătat legitimația și a afirmat că este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Potrivit datelor prezentate pe Prefectura Ilfov, rata de infectare în Doboești era, sâmbătă, 10,57 la mie.

Șeful Executivului nu a fost oprit de polițiști. El a menționat că decizia de carantinare a 11 localități din Ilfov a fost făcută la propunerea Direcției de Sănătate Publică.

Ludovic Orban, în carantină, pleacă de acasă în baza legitimației de serviciu

„Dacă așa au propus cei de la Direcția de Sănătate Publică, în baza metodologiei INSP, înseamnă că trebuiau carantinate”, a spus Orban, potrivit Antena 3, când a fost întrebat cum se explică carantinarea localităților. Acesta le-a arătat jurnaliștilor legitimația de serviciu, în baza căreia a plecat spre Guvern.

Ludovic Orban
Ludovic Orban, prezentând legitimația de serviciu
Colaj: Fanatik

„E adevărat că o parte importantă dintre cei care locuiesc în aceste localități își petrec ziua în București și trebuie identificat locul de infectare în măsura în care este posibil”, a adăugat premierul.

Prim-ministrul a recunoscut că, din punct de vedere al traficului, va fi o perioadă mai grea, dar spune că trebuie să facem tot posibilul pentru a opri răspândirea virusului.„O să fie o perioadă mai dificilă. Pe de altă parte trebuie să ținem cont de toți indicatorii care țin de răspândirea virusului și trebuie să stopăm răspândirea virusului”.

E suficientă legitimaţia de serviciu, nu trebuie obligatoriu declaraţia. (…) Dacă mă duc la muncă, pot să mă duc la muncă. (…) Dacă mă duc la spital, mă duc la spital. Misiunea poliţiei şi a jandarmeriei este să stabilească un plan”, a spus Ludovic Orban, la momentul în care a fost institută carantina, potrivit hotnews.ro.

Județul Ilfov are, în momentul de față, 11 localități aflate în lockdown. Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna și Bragadiru au intrat în carantină în cursul săptămânii trecute, iar sâmbătă la ora 22:00 li s-au alăturat localitățile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni.

În localitățile carantinate este interzisă circulația și staționarea persoanelor, cu excepția motivelor justificate, specificate în Declarația pe propria răspundere, pe baza unei adeverințe de la angajator sau a legitimației de serviciu.

Închide ×