News

Cum a fost surprinsă o tânără în tramvaiul 41. Imaginea revoltătoare a ajuns virală. Reacția STB

Reprezentanții Societății de Transport București (STB) au reacționat recent, după ce o fotografie realizată în tramvaiul 41, lângă ultima ușă, a ajuns populară pe o rețea de socializare.
21.06.2022 | 15:08
Cum a fost surprinsa o tanara in tramvaiul 41 Imaginea revoltatoare a ajuns virala Reactia STB
Tramvaiul 41, sursă de inspirație pentru arta fotografică. Foto: facebook.com/SocietateaDeTransportBucuresti
ADVERTISEMENT

În prim-plan apare o tânără care a simțit nevoia să fie fotografiată în partea din spate a tramvaiului. Ulterior, imaginea a ajuns populară pe Facebook, astfel că reprezentanții STB au fost rugați să comenteze acest episod.

”Exemplul” din tramvaiul 41 nu trebuie repetat

Rugămintea este de a se efectua plimbarea cu mijloacele de transport în picioare sau pe scaune” , au transmis reprezentanţii Reprezentanții Societății de Transport București, conform cancan.ro.

ADVERTISEMENT
Fotografie inedită în tramvaiul 41. Foto: cancan.ro

Altfel, amintim că STB și-a informat călătorii că de la 1 iulie vor circula în condiții mai bune, peste cele din trecut. Este vorba despre semnarea unui pentru servicii de curățenie. Practic, operatorii private se vor ocupa de igienizarea periodică a mijloacelor de transport în comun.

Personalul care se va ocupa de curățenie în autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB va fi distribuit în cele 11 depouri și 8 autobaze. Este vorba despre depourile Victoria, Bucureștii Noi, Dudești, Alexandria, Colentina, Giurgiu, Titan, Militari, Vatra Luminoasa, Berceni și Bujoreni.

ADVERTISEMENT

Totodată, noul contract încheiat de STB va acoperi serviciile de curățenie din autobazele Alexandria, Ferentari, Militari, Nordului, Floreasca, Titan, Obregia și Giurgiului.

Mai multă curățenie în mijloacele de transport în comun

Mai departe, mijloacele de transport vor beneficia de un program complex de salubrizare. Acesta va presupune efectuarea a trei tipuri de operații de întreținere după cum urmează:

ADVERTISEMENT
  • Tip 1: Igienizare zilnică la retragerea vehiculelor în autobază/depou;
  • Tip 2: Spălare/igienizare la 10 zile sau la comanda unității beneficiare;
  • Tip 3: Spălare/igienizare la comanda unității, înainte de a intra în hala de întreținere pentru executarea reviziilor tehnice sau ori de câte ori este necesar.

Aceștia vor realiza toate activitățile necesare pentru ca vehiculele de pe traseu să îndeplinească toate condițiile de curățenie și igienă impuse de legislație.

ADVERTISEMENT

Prin decizia de externalizare a unor servicii ce nu țin de obiectul principal de activitate, STB S.A. oferă calitate utilizatorilor serviciului de transport public de călători, păstrarea curățeniei din mijloacele de transport și condițiile în care călătorim depinzând însă de fiecare dintre noi.

Păstrarea mijloacelor de transport în comun, a copertinelor din stații în condițiile inițiale, fără a fi vandalizate, e o cerință obligatorie pentru fiecare cetățean al metropolei”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criț.

Tramvaie noi pe linia 41

Altfel amintim că noile tramvaie cumpărate recent de Primăria Capitalei vor circula prima dată pe linia 41. ”În Bucureşti, din 1989 până azi au fost aduse 17 tramvaie noi. Asta e tot ce am putut să facem din ’89 până azi şi acest lot de 100 este o îmbunătăţire considerabilă a flotei noastre de transport public.

Banii europeni au venit cu nişte obligaţii. Obligaţia este ca pe fiecare dintre liniile pe care circulă – prima linie o să fie 41 – să avem peroane de 40 de metri. Am aprobat actualizarea indicatorilor şi în baza actualizării acestor indicatori, până la momentul în care o să avem recepţia terminată pentru acest prim tramvai, o să avem şi peroanele de 40 de metri, urmând pe celelalte linii, unde o să avem aceste tramvaie”, spunea primarul Capitalei, Nicuşor Dan, la începutul lunii iunie.

ADVERTISEMENT
Tags: