News

Cum a fost trăită partida dintre România și Slovacia pe internet. Ce informații prețioase au căutat românii pe 26 iunie

Spre deosebire de meciul cu Belgia, partida dintre România și Slovacia a generat un interes mai scăzut, atunci când imaginea de ansamblu este analizată în contextul Euro 2024.
27.06.2024 | 11:53
Cum a fost traita partida dintre Romania si Slovacia pe internet Ce informatii pretioase au cautat romanii pe 26 iunie
Cum a fost trăită partida dintre România și Slovacia pe internet. Ce informații prețioase au căutat românii pe 26 iunie
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, interesul pentru partidă a fost maxim miercuri, 26 iunie, mai ales că în această zi s-au decis toate echipele calificate în optimi, printre care România. În ceea ce privește interesul de căutare pe internet, se observă cum numele României a fost căutat în exclusivitate în raport cu Euro 2024. În rest au existat puține evenimente care să influențeze căutările pentru România în această zi.

Cum a fost trăită partida dintre România și Slovacia pe internet

Așadar, meciul dintre România și Slovacia a fost cap de afiș pe internet, cel puțin printre români. Conform Informat.ro, majoritatea oamenilor au fost interesați să vadă care sunt calculele grupei și în ce condiții poate ajunge România să se califice în optimi. Acest mister a fost risipit doar seara târziu, după ultimele meciuri de la Euro 2024, conform Informat.ro.

ADVERTISEMENT
Grafic Informat 1
Grafic Informat 1

Grafic NewsVibe – comparație între impactul media al știrilor și mențiunilor despre meciul România-Slovacia, față de conversația despre Euro 2024, în ultimele 7 zile

Grafic Informat 2
Grafic Informat 2

Grafic Google Trends. Comparație a interesului despre Euro 2024, dar și despre România. Cu roșu, România, iar cu albastru Euro 2024a.

ADVERTISEMENT

Topul cuvintelor cheie menționate pentru România în raport cu Euro 2024

În topul cuvintelor cheie menționate pe internet se regăsește numele ”Slovacia”, dar și al lui ”Răzvan Marin”, marcatorul golului ”tricolorilor” în acest meci. Totodată, ”Slovenia”, ”Belgia” și ”Ucraina” au fost cuvinte cheie căutate des pe internet. Majoritatea oamenilor au vrut să afle mai multe despre Slovenia, un posibil adversar al României din optimi și mai puține despre Olanda, o națională care nu mai are nevoie de prezentare.

Grafic Informat 3
Grafic Informat 3

Grafic NewsVibe. Top entități menționate despre România-Belgia, în ultimele 7 zile

Surse media predominante în contextul meciului dintre Slovacia și România

În topul surselor media care au dominat piața au fost siteurile deținute de Europa FM, România TV, Puterea sau știripesurse, dar și Prosport sau Golazo. Cum era de așteptat, cele mai multe mențiuni le-au avut paginile de Facebook cu tematică sportivă. ”Notăm de asemenea faptul că diversitatea surselor care au pus accent pe acest meci arată un interes care a trecut dincolo de cel sportiv”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Grafic Informat 4
Grafic Informat 4

Grafic NewsVibe. Topul surselor media care au menționat meciul România-Belgia.

Emoji și Sentimente în contextul meciului România – Slovacia

”Analiza emoji-urilor arată inimi în culorile României, dar și flăcări, marcând probabil momentele de intensitate din meci”, arată sursa citată. Așadar, internauții și-au manifestat afecțiunea față de naționala României și au dorit să arate că sunt alături de elevii lui Edi Iordănescu cu orice preț, chiar și după o eventuală înfrângere.

Grafic Informat 5
Grafic Informat 5

Grafic NewsVibe. Top emoji, respectiv top hashtags folosite pe Facebook în conversațiile despre acest eveniment.

ADVERTISEMENT

Hashtags dominante în timpul partidei dintre România și Slovacia

”Hashtag-urile cele mai utilizate #romania, #romaniaslovacia #stiri #euro #optimi arată un interes de a genera engagement prin focus nu doar pe meci, ci și pe elemente care pot crește vizibilitatea respectivelor postări și la cei care nu au căutat știri sau informații doar despre acest eveniment punctual”, mai transmite Informat.ro.

Activitate regională și interes pentru meciul naționalei de la Euro 2024

”Harta activității arată o distribuție largă a interesului pentru meci în întreaga Românie, cu un interes mai mare în Vestul României. Centrul de interes pentru sursele locale este Alba, după sursele media naționale din București. Relevante sunt și alte zone precum Cluj, Timiș, Bihor, Maramureș sau Iași”, mai precizează sursa citată.

Grafic Informat 6
Grafic Informat 6

Harta Newsvibe. Topul surselor relevante la nivel local, unde s-a menționat despre meciul România-Belgia.

Așadar, interesul pentru meciul de ieri a fost, în mod firesc, unul extrem de ridicat ridicat, dar acesta s-a extins și către contextul mai larg al Euro 2024. Internauții au vrut să afle care au fost echipele calificate, posibilii adversari pentru România și cât mai multe detalii despre Euro 2024.

Sinteză realizată cu ajutorul unui flux de monitorizare asigurat de NewsVibe Romania. Analiza, datele și imaginile prezentate au fost îmbunătățite cu ajutorul unor instrumente de Machine Learning și Artificial Intelligence”, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: