Fotbal intern

Cum a fost umilit un fost internațional român de Diego Maradona. “Mi-a luat tricoul și l-a aruncat”

12.04.2019 | 10:49
Cum a fost umilit un fost international roman de Diego Maradona Mia luat tricoul si la aruncat

Fostul mare internațional român Iosif Rotariu a povestit cum a fost umilit de Diego Maradona la Campionatul Mondial din 1990, atunci când România a terminat la egalitate cu Argentina, scor 1-1, și a terminat grupa pe locul doi, după Camerun. La finalul acelei partide, Iosif Rotariu a dorit să facă schimb de tricou cu Maradona, dar starul argentinian a avut o reacție uluitoare.

Cum a fost umilit un fost internațional român de Diego Maradona

“Până în minutul 6 sau 7, a intrat de două ori și a făcut două faze de gol. Pe niște intercepții ratate de mine. Dar, din acel moment, când anticipam că primește pasă ori îl faultam, ori luam mingea. S-a terminat meciul, a fost o greșeală enormă de a mea, pentru că eu nu aș fi reacționat ca și el, pentru că nu am fost la nivelul lui și nu puteam să mă pun în pielea unui mare jucător.

Numai Gică Hagi poate să spună ce ar fi făcut. S-a terminat meciul, fiind lângă el, aproape, mi-am dat repede tricoul jos și i l-am dat să îl schimb. Fiind și nervos că nu i-a ieșit jocul, mi l-a aruncat în iarbă. Pe al meu. Atunci mi l-am luat pe mine și am făcut schimb cu Batista. La vestiar, ulterior, l-a schimbat cu Gică Hagi”, a spus Iosif Rotariu pentru Telekom Sport.

Iosif Rotariu și Diego Maradona în meciul România – Argentina 1-1

Cum a aflat Rotariu că se va duela cu Diego Maradona

“Cu o seară înainte de meci se făcea antrenamentul oficial ca întotdeauna, antrenament normal, la final am mai rămas să bat niște lovituri libere lui Silvică. Ne-a chemat ‘nea Imi, l-a chemat pe Silvică. ‘Cum facem cu Maradona?’ Eram și eu prin preajmă. Zice Silvică: ‘Cum ce facem? Îl marchează fratele meu, de mine’. ‘Poți să îl marchezi?’, m-a întrebat ‘nea Imi. Cum să nu pot? Pot. Dar reacția mea a fost de moment, că dacă m-ar fi întrebat într-un moment în care eram mai liniștit, nu mi-o asumam eu chiar așa.

În mintea mea era, dacă câștigă Argentina, când noi aveam nevoie de egal, cine e de vină? Eu. Dacă dă Maradona gol sau pasă de gol, eram eu și toată România ar fi vorbit la modul negativ de mine. În noaptea aceea nu că nu am dormit, dar mă trezeam foarte des, transpirat, când mă trezeam mă gândeam că a doua zi trebuie să îl marchez pe Maradona”, a mai spus Rotariu.