Life

Cum a fost umilită Dana Budeanu de o profesoară pe tema grevei cadrelor didactice: ”Mi-ați dat o lecție”

Cum a putut să fie înjosită Dana Budeanu de o profesoară. Ce a putut să spună femeia despre greva din învățământul românesc.
25.05.2023 | 23:42
Cum a fost umilita Dana Budeanu de o profesoara pe tema grevei cadrelor didactice Miati dat o lectie
Cum a putut să fie înjosită Dana Budeanu de o profesoară. Ce a putut să spună femeia despre greva din învățământul românesc. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cum a fost umilită renumita creatoare de modă de o profesoară pe tema grevei cadrelor didactice. Aceasta susține că a primit o lecție importantă, dar nu înainte de a fi tratată urât de părinții elevilor de la clasa pe care o coordonează.

Cum a putut să fie înjosită Dana Budeanu de o profesoară. Ce a putut să spună femeia despre greva din învățământul românesc

Dana Budeanu a fost înjosită de o profesoară care a transmis un mesaj amplu pe un grup de pe Facebook. Cadrul didactic a discutat despre greva din învățământul românesc care a început luni, 22 mai 2023.

ADVERTISEMENT

Pedagogul a subliniat că are studii superioare și note foarte bune obținute la titualizare, însă de curând a primit un mesaj neplăcut din partea unui părinte. Profesoara se numără printre cei care-și dau interesul pentru elevi, dar cu toate acestea are un salariu de numai 3.000 de lei.

În plus, cadrul didactic încearcă să scoată în evidență lucrurile bune pe care le-a făcut pentru copiii pe care i-a avut la clase. A avut mereu rezultate bune cu elevii, dar acum a înțeles că educația nu se face cu un zâmbet.

ADVERTISEMENT

„Bună ziua, doamna Dana Budeanu? Ce mai faceți? Sper că sunteți bine! Eu nu sunt bine. O să vă povestesc și dumneavoastră cauza nefericirii mele. Azi dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, am îndrăznit să comentez pe un grup de profesori și părinți, spunând că eu nu pot trăi cu 3000 de lei pe lună.

Din acești bani, pe lângă facturi, rată și alte necesare, mai trebuie ca, din când în când, să îmi cumpăr și o carte, să îmi plătesc un curs pentru că, știți ceva, doamna Budeanu? Mie îmi place să îmi fac profesia bine, să merg în fața clasei pregătită, să aduc mereu ceva nou copiilor.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv mă simt obligată să investesc în permanență în formarea mea profesională și, întrucât statul nu mă sprijină în acest sens, mă descurc din salariul meu de 3000 de lei.

Mi-a răspuns o mamă. O mamă al cărei copil fie are, fie a avut, fie va avea, o învățătoare, așa cum sunt și eu. Sunteți curioasă, doamna Budeanu, ce mi-a răspuns? Voi presupune că da și voi răspunde.

ADVERTISEMENT

Mi-a spus atât: «Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!».Doamna Budeanu, vă spun sincer, am plâns”, este o parte din mesajul profesoarei din România din mediul virtual.

Dana Budeanu, un reper pentru români?

Profesoara a continuat postarea din social media, precizând că nimeni nu știe rezultatele pe care le-a avut cu elevii săi, orele de recuperare pentru care nu a fost plătită sau serile în care a stat pregătind lecțiile pentru a doua zi.

A studiat în țară pentru că părinții nu și-au permis să o trimită în străinătate, făcând trimitere la gemenele Danei Budeanu care învață la o școală privată din Capitală. A făcut 3 ani de facultate, 2 ani de master, titularizare, definitivat și gradul II, toate cu media peste 9.

„A folosit acest cuvânt, pentru că și dumneavoastră ați ieșit public pe post și v-ați permis să spuneți profesorilor: «Marș!». Doamna Budeanu s-a adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi (…) se laudă cu studiile dumneaei în străinătate, înseamnă că este o intelectuală și toată lumea își poate permite să se adreseze profesorilor ca unor câini.

Îmi cer iertare față de mine că au fost zile când v-am admirat curajul. Doamna Budeanu, mi-ați dat o lecție! M-ați ajutat să înțeleg că, în această țară, educația nu se poate face cu zâmbet. E ok….atât ați putut…”, a încheiat cadrul didactic.

ADVERTISEMENT
Tags: