Sport

Cum a fugit de la FC U Craiova Valerică Găman, noul transfer al Universității Craiova: „Nu vreau să mai fiu sclav”

FANATIK îți prezintă povestea plecării lui Valerică Găman de la FC U Craiova. Fundașul a avut o declarație prin care a încercat să caracterizeze situația clubului din acel moment: „Nu vreau să mai fiu sclav”.
23.06.2021 | 14:15
Cum a fugit de la FC U Craiova Valerica Gaman noul transfer al Universitatii Craiova Nu vreau sa mai fiu sclav
ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate informația, Valerică Găman a semnat cu Universitatea Craiova și se va bate cu echipa din Bănie la campionat în sezonul viitor. Jucătorul a marcat ultimul gol pentru Astra chiar în finala Cupei României împotriva Științei.

Găman este cel de-al patrulea transfer reușit de craioveni. David Lazar, Alexandru Mărieș și Denis Rusu sunt ceilalți fotbaliști care vor îmbrăca pentru prima dată tricoul alb-albastru.

ADVERTISEMENT

Valerică Găman și plecarea de la FC U Craiova: „Nu vreau să mai fiu sclav.” Restanțe financiare de jumătate de an

Născut în Băilești, județul Dolj, Valerică Găman poate spune că se întoarce acasă. Fundașul de 32 de ani a debutat în fotbalul mare la Craiova, fiind legitimat la FC U. Totuși plecarea acestuia de la formația patronată de Adrian Mititelu nu s-a făcut în cele mai bune condiții.

În sezonul 2010-2011, clubul din Bănie intrase într-o criză financiară, iar restanțele  ajunseseră la aproximativ șase luni, ceea ce i-a făcut pe jucători să-și strige nemulțumirea. După tot scandalul cu Victor Pițurcă și modul în care a părăsit-o pe FC U, fotbaliștii au început să se gândească serios la viitorul clubului.

ADVERTISEMENT

Valerică Găman și Ștefan Bărboianu au făcut o mișcare care le-a atras antipatia patronului. Cei doi jucători au fugit din cantonamentul echipei, iar Găman declara la acea vreme:  „Nu vreau să mai fiu sclav! La club domneşte minciuna, amatorismul, nu sunt premise pentru performanţă. La Govora trebuia să dăm găinile afară de pe teren ca să putem începe antrenamentele.

De trei ani ne-a promis şi luna de pe cer, iar eu am prime de luat de acum doi ani. Nu se mai poate! Am salarii restante de patru luni.

ADVERTISEMENT

În momentul în care i s-a închis poarta lui Victor Piţurcă ne-am dat seama cum stau lucrurile. Când am văzut că nu-l respectă pe Piţurcă, cum să ne respecte pe noi.”

Adrian Mititelu a fost disperat după plecarea celor doi: „Act ilegal și imoral”

Adrian Mititelu a acceptat cu greu faptul că cei doi jucători au fugit pur și simplu de problemele de la FC U Craiova. Astfel, la puțin timp după evenimentul nefericit, clubul a emis o scrisoare deschisă în care i-a criticat pe Găman și Bărboianu pentru fapta lor:

ADVERTISEMENT

„FC Universitatea Craiova reamintește jucătorilor în cauza, cât și părinților, că a investit foarte multă încredere și speranța în ei.

Din păcate, în momentul când clubul trebuia să culeagă roadele după ei, aceștia au comis o ticăloșenie. Săvârșind asemenea act ilegal și imoral, cei doi jucători comit o fapta de înșelătorie asupra clubului care i-a crescut și i-a ajutat să se dezvolte pe plan profesional,” stătea scris în comunicat.

Mai mulți oameni din anturajul clubului au spus că decizia celor doi a fost influențată de Victor Pițurcă. Înainte de aceste întâmplări, Adrian Mititelu a avut o ofertă concretă de câteva milioane de euro pentru Găman din Olanda, însă patronul nici nu a vrut să audă de o eventuală vânzare. Mititelu îl cota pe Valerică Găman la patru milioane de euro.

După ce a părăsit-o pe FC U Craiova, jucătorul a mai jucat în România pentru Astra Giurgiu, Dinamo și FCSB. În străinătate a evoluat pentru Karabukspor (Turcia), dar și pentru Al Shabab (Arabia Saudită). Va îmbrăca acum tricoul Universității Craiova, iar în sezonul viitor va avea ocazia să o înfrunte pe FC U Craiova 1948, club patronat de familia Mititelu.

  • 500.000 de euro este cota de piață a lui Valerică Găman
  • 3 trofee a câștigat jucătorul în cariera sa, iar toate au fost în tricoul Astrei Giurgiu: titlul, Cupa României și Supercupa
  • 2007-2010 este perioada în care Găman a jucat pentru FC U Craiova, bifând 87 de meciuri

  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

 

ADVERTISEMENT