Sporturi

Cum a început coșmarul Simonei Halep şi momentele decisive în agravarea accidentării la spate

18.10.2018 | 22:23
Cum a inceput cosmarul Simonei Halep si momentele decisive in agravarea accidentarii la spate
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut o toamnă de coșmar, în care nu a reușit să câștige nici un meci. Ba mai mult, liderul mondial a abandonat chiar fără să joace la ultimele două competiții din an, Kremlin Cup și Turneul Campioanelor. Totul din cauza persistentelor dureri la spate. Problemă apărută de nicăieri, după o vară începută excelent, cu titlu la Montreal, și terminată rău, cu eliminarea în turul 1 la US Open.

Accidentarea care a scos-o din joc pe Simona Halep a avut loc pe 23 septembrie. Cu doar două zile înaintea partidei pe care liderul mondial o pierde cu Dominika Cibulkova, la Wuhan, scor 0-6, 5-7. La acel moment, Simona tocmai revenea după o vacanţă de aproape o lună. Ajunsese în China şi tocmai începuse un antrenament alături de o altă jucătoare de top, Petra Kvitova.

ADVERTISEMENT

Trei momente care au agravat accidentarea Simonei Halep la spate. Nu trebuia să forţeze la Wuhan şi Beijing

În chiar primul game al meciului, Halep a resimţit o durere puternică la spate. Oamenii din staff au intervenit imediat, iar respectivul joc nu a mai continuat. Au fost 48 de ore de repaus total, dar a urmat un meci care a făcut ca afecţiunea să se agraveze. Halep a făcut figuraţie în setul 1, 0-6, dar în manşa secundă a dat tot. Deranjată şi de atitudinea jucătoarei din Slovacia. Simona a condus cu break, 5-4, a fost aproape să ducă meciul în decisiv. Cibulkova a revenit şi s-a impus în minimum de seturi. Dar pentru Halep, efortul din acel set a adus numai probleme.

Accidentarea la spate a venit în primul game al antrenamentului cu Petra Kvitova, atunci când am încercat să lovesc un forehand. Am stat în pat două zile, am încercat să mă vindec, dar timpul a fost prea scurt. A fost greu să joc la început deoarece aveam spatele blocat. Normal, trebuia să mă retrag, dar nu am vrut şi nici nu-mi place să fac asta. Am tras de mine să joc din ce în ce mai bine. Nu am vrut să mă retrag pentru că am muncit din greu după US Open şi am vrut să am cât mai multe meciuri în picioare. Am venit la Wuhan pentru a da totul. Ultima speranţă şi ultima şansă. Chiar şi aşa, am fost aproape în setul al doilea. Acest meci îmi dă încrederea că nivelul meu e foarte bun. Deci, nu sunt dezamăgită! Sunt doar supărată pentru că această accidentare a venit de nicăieri”, declara Simona Halep imediat după eșecul cu Cibulkova.

ADVERTISEMENT

A fost afectată şi la Madrid, la meciul pierdut contra Karolinei Pliskova

Deși spunea că accidentarea a venit de nicăieri, lucrurile nu sunt deloc așa. Simona a fost de multe ori pusă în gardă. De altfel, tocmai aceste dureri la spate au grăbit lucrurile în privinţa operaţiei de micşorare a sânilor pe care românca a făcut-o cu mai mulţi ani în urmă. Încă de atunci existau dureri. În 2018, primele mari probleme au fost la Madrid. Câștigătoarea edițiilor din 2016 și 2017, Simona pornea mare favorită. A fost eliminată, foarte surprinzător, de Karolina Pliskova în sferturi.

“Durerea venea de la spate. Nu am putut să alerg, mușchii mei au fost puțin înțepeniți. Mereu am probleme cu spatele, aşa că ştiu cum să-l tratez”, declara Simona Halep imediat după eșecul de la Madrid. Din fericire, problemele nu au fost la fel de serioase la Roland Garros. Al doilea moment greu a fost la Cincinnati. După un parcurs infernal, cu titlu la Montreal și finală la CinciOpen. Organismul româncei a cedat în finala cu Bertens. Atât psihic, pentru că Simona a avut minge de meci, dar nu a gestionat corect finalul din punct de vedere mental, dar și fizic. Pentru că durerile la spate au chinuit-o în decisiv.

ADVERTISEMENT

Iar poate cea mai mare greșeală a Simonei Halep a fost modul în care a gestionat primele momente după accidentarea la spate. Deşi la Madrid se lăuda că ştie cum să rezolve aceste dureri. Cele trei seturi jucate, fără rost, la Wuhan și la Beijing au agravat enorm problemele.