News

Cum a încercat Dan Vîlceanu să forțeze întoarcerea în PNL, după ce a fost executat de aripa Ciucă. Dezvăluiri din culisele bătăii din Parlament

Dan Vîlceanu, protagonistul momentului ”canibalistic” din Parlament, al cărui victimă a fost deputatul Florin Roman, a încercat să revină într-o funcție de conducere a PNL.
22.05.2024 | 17:44
Cum a incercat Dan Vilceanu sa forteze intoarcerea in PNL dupa ce a fost executat de aripa Ciuca Dezvaluiri din culisele bataii din Parlament
Florin Roman a fost victima unei agresiuni fizice, în Parlamentul României. Cel care l-a atacat este deputatul Dan Vîlceanu, în prezent neafiliat / Colaj foto: Fanatik / Surse: Gigi24, G4Media (capturi)
ADVERTISEMENT

Scandalul dintre Dan Vîlceanu și Florin Roman, la finalul căruia cel de-al doilea a acuzat că a fost lovit în nas, ar fi pornit de la faptul că deputatul de Gorj a fost poftit afară din sectorul ocupat de grupul PNL din plenul Parlamentului României. Vîlceanu a reacționat violent și l-a agresat pe Roman pe holul Parlamentului, un gest condamnat de întreaga clasă politică.

Dan Vîlceanu, exclus din PNL… și nu prea

În toamna anului trecut, Dan Vîlceanu a fost votat pentru excludere din PNL, de către Biroul Executiv, acesta fiind considerat un apropiat al fostului președinte, Florin Cîțu, și unul dintre cei care au votat împotriva învestirii Guvernului Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Se pare, însă, că Partidul Național Liberal n-a mai ajuns să-l excludă legal pe fostul ministru Vîlceanu din partid. Decizia Biroului Executiv ar fi trebuit validată în Consiliul Național, potrivit unor surse politice, însă acesta nu s-a mai întrunit.

Situația este la fel de neclară și în legătură cu plecarea lui Vîlceanu din funcția de președinte al organizației PNL Gorj. În ianuarie 2022, Dan Vîlceanu s-a suspendat din fruntea PNL Gorj, pentru că poziția de președinte al organizației locale era o incompatibilă cu cea de secretar general al partidului, pe care a ocupat-o până în aprilie 2022.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, în afară de funcția de deputat, el a ocupat și poziție de ministrul al finanțelor, ministru interimar al transporturilor și infrastructurii și cel de ministru al investițiilor europene.

Vîlceanu susține că încă este președinte al filialei PNL Gorj

Problema este că Vîlceanu nu ar fi solicitat în scris autosuspendarea din funcția de președinte al PNL Gorj, și chiar dacă ar fi făcut-o, aceasta ar fi trebuit respinsă pentru că procedura contravine statutului PNL.

ADVERTISEMENT

Între timp, Nicolae Ciucă a fost ales președinte PNL, iar Vîlceanu și-a dat seama că nu va mai putea să se întoarcă în funcția pe care o ocupa. În septembrie 2022, el a dat în judecată partidul, reprezentat prin președintele Nicolae Ciucă, solicitând anularea deciziei de autosuspendare, precum și pe cea de numire a lui Gigel Știrbu, ca interimar la PNL Gorj.

În instanță, Vîlceanu a declarat că a continuat să conducă ”de facto” organizația de Gorj, chiar dacă, oficial, nu mai era în funcție.

ADVERTISEMENT

”A arătat că pe toată perioada, respectiv 11.07.2021 – 31.08.2022, i-a fost recunoscută calitatea de Preşedinte al Filialei Gorj, fiind convocat în calitate de Preşedinte atât la toate dezbaterile politice care au avut loc, cat şi în cadrul Biroului Politic National şi al Consiliului Național al PNL”, se arată în cererea lui Vîlceanu, potrivit FANATIK.

Dosarul s-a plimbat între instanțe, iar în februarie 2024, Tribunalul București și-a declinat competența în favoarea Curții de Arbitraj din cadrul Partidului Național Liberal. Cu alte cuvinte, judecătorii au considerat că situația este una internă și că rufele murdare trebuie spălate în familie.

Florin Roman spune că va depune plângere

Pe fondul acestor tensiuni, lucrurile au degenerat pe holul Parlamentului, acolo unde între cei doi a avut o o altercație violentă.

“Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului. Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a povestit Florin Roman pe contul său de Facebook.

Dan Vîlceanu a negat că l-ar fi agresat fizic pe Florin Roman.

ADVERTISEMENT