News

Cum a închis ANPC-ul o patiserie de lux din mall. ”Nu m-aș fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și lipsa de igienă”

O patiserie de lux din București a fost închisă temporar de Protecția Consumatorului. ”Nu m-aș fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și lipsa de igienă”, spune un oficial ANPC.
23.06.2022 | 13:18
Cum a inchis ANPCul o patiserie de lux din mall Nu mas fi gandit niciodata ca secretele patiseriei frantuzesti sunt mucegaiul rugina si lipsa de igiena
Oficial ANPC-ul, după închiderea unei patiserii de lux din București. ”Nu m-aş fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și lipsa de igienă”. Sursa foto: colaj Fanatik / ANPC
ADVERTISEMENT

În urma unor controale efectuate în această săptămână, inspectorii ANPC au închis temporar Patiseria Paul din Capitală, după ce s-au identificat mai multe nereguli de igienă.

Oficial ANPC-ul, după închiderea unei patiserii de lux din București. ”Nu m-aş fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și lipsa de igienă”

Un comunicat emis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunță că unitatea comercială a fost amendată cu 20.000 de lei și închisă temporar până la remedierea deficiențelor.

ADVERTISEMENT

Inspectorii ANPC au sesizat că la patiseria din București, considerată a fi una de lux, vitrinele frigorifice erau vechi, uzate, pline de rugină și murdare. În plus, grătarele de expunere nu erau igienizate corespunzător.

Mihai Culeafă, vicepreședinte al ANPC, a transmis un mesaj ironic pe contul său de socializare după acțiunea de la Patiseria Paul.

ADVERTISEMENT

”Nu m-aș fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și, în general, lipsa de igienă. Dacă la dimensiunea acestui operator economic așteptările sunt foarte mari, iată că realitatea le contrazice.

În speranța că mesajul va fi transmis în întreaga rețea, sper ca următoarele prăjituri să aibă ca ingrediente doar cele de pe etichete, lipsind cele care ne-au cutremurat în acțiunea de control.

ADVERTISEMENT

Nu mai puneți în pericol sănătatea românilor. Nu tolerăm lipsa de respect, lipsa de transparență și neaplicarea legislației în vigoare! Acțiunile continuă”, a spus Culeafă, vicepreședinte ANPC, pe Facebook.

Lista completă de abateri constatate de ANPC la patiseria din Capitală

Într-o postare pe Facebook, ANPC prezintă lista completă cu abaterile înregistrate la unitatea comercială din București:

ADVERTISEMENT
  • utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu grad mare de uzură, rugină și acumulări de lichide.
  • utilizarea unor grătare de expunere neigienizate corespunzător, prezentând pericolul contaminării produselor expuse pe aceste dispozitive spre comercializare.

În consecință, echipa de control ANPC a sancționat operatorul economic, urmare a celor constatate, cu:

  • amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei
  • măsuri complementare constând în: oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alimentare neconforme, în valoare totală de 3.700 Lei
  • oprirea temporară a prestării servicilor operatorului economic până la remedierea deficiențelor.
ADVERTISEMENT