News

Cum a infectat o singură persoană 533 de oameni cu noul coronavirus. Totul s-a întâmplat la o fabrică de prelucrare a peștelui din Ghana

11.05.2020 | 13:36
Cum a infectat o singură persoană 533 de oameni cu noul coronavirus. Totul s-a întâmplat la o fabrică de prelucrare a peștelui din Ghana
Cum a infectat o singură persoană 533 de oameni cu noul coronavirus. Totul s-a înâmplat la o fabrică de prelucrare a peștelui din Ghana. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele din statul african Ghana spune că o singură persoană a infectat alți 533 de oameni cu noul coronavirus, la o fabrică de procesare a peștelui.

O singură persoană a infectat 533 de oameni cu noul coronavirus

O singură persoană, angajată la o fabrică de procesare a peștelui din Ghana, a reușit să infecteze 533 de oameni cu noul coronavirus, potrivit președintelui din statul african, anunță France24.

ADVERTISEMENT

Potrivit declarației făcute duminică de Nana Akufo-Addo, președintele din Ghana, un angajat al unei unei fabrici de prelucrare a peștelui din Tema, un oraș cu deschidere la Oceanul Atlantic, a infectat 533 de oameni ce lucrau în același loc.

Autoritățile din Ghana au ajunțat focarul de la fabrică vineri, dar nu au oferit detalii suplimentare.

ADVERTISEMENT

“Toate cele 533 de persoane au fost infectate de un singur om”, a declarat Akufo-Addo. Președintele statului african nu a oferit detalii suplimentare despre cum s-a răspândit infecția COVID-19 în fabrică și nici dacă în unitatea respectivă erau respectate măsurile de protecție.

Ghana are cele mai multe infecții COVID-19 din Africa de Vest

Șeful statului din Africa spune că cele 533 de cazuri reprezintă 11,3% din numărul total de infecții COVID-19 din Ghana și sunt o parte din cele 921 de cazuri înregistrate încă din luna aprilie, dar care au fost raportate abia acum.

Noile cazuri ridică bilanțul infecțiiilor cu noul coronavirus din Ghana la 4.700, cel mai mare număr înregistrat în Africa de Vest, dintre care 22 de persoane au decedat, iar alte 494 au fost declarate vindecate.

ADVERTISEMENT

“Implementarea strategiilor de urmărire a cazurilor, testarea și tratarea acestora reprezintă cea mai sigură variantă de a elimina acest virus”, a mai spus Akufo-Addo.

Drept urmare, președintele din Ghana a anunțat că toate adunările publice sunt interzise în luna mai, în timp ce școlile și universitățile rămân închise în continuare.

Momentan, doar două orașe importante din Ghana (Accra și Kumasi) beneficiază de o relaxare a măsurilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, pentru a menține economia țării pe linie de plutire.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri