Premier League

Eddie Nketiah, noul copil minune al lui Arsenal, a învăţat să joace fotbal în cuşcă!

24.07.2019 | 15:43
Eddie Nketiah noul copil minune al lui Arsenal a invatat sa joace fotbal in cusca

Este recunoscută abilitatea clubului londonez Arsenal de a creşte jucători şi a-i transforma apoi în staruri, jucători care nu provin numai din fotbalul englez, ci de pretutindeni, tunarii acordând o mare atenţie descoperirii de talente la vârste fragede în întrega lume. În acest fel a ieşit la lumină recent talentul lui Eddie Nketiah, considerat deja drept noul copil minune al lui Arsenal.

Cum a învățat să joace fotbal noul copil minune al lui Arsenal, Eddie Nketiah

Are 20 de ani şi se află la Arsenal de la vârsta de 14 ani. Atunci cei de la Chelsea, unde venise de trei ani de la o obscură echipă de cartier din Londra, i-.au comunicat că nu i se poate oferi un contract, pentru că antrenorii săi nu considerau că are suficientă valoare pentru a ajunge un fotbalist de top. A avut puţină şansă, pentru că fusese văzut odată de un scouter de la Arsenal cum joacă şi acesta l-a dus imediat la club.

Nketiah are origini ghaneze, dar de mic copil a trăit într-o suburbie săracă în Lewisham, un cartier din sud-estul Londrei, iar fotbal a învăţat să joace pe străzi şi într-o cuşcă. Să joci în cuşcă era o mândrie, pentru că dacă puteai face acest lucru demonstrai că eşti puternic şi ai şi clare abilităţi de a urma cu succes o carieră de fotbalist.

Eddie Nketiah a învățat să joace fotbal în cușcă

Arsene Wenger l-a făcut profesionist

“Era cu adevărat foarte greu să joci în acea cuşcă. Toată lumea era plină de mândrie şi toţi aşteptau să arate ce buni sunt şi câte sunt în stare să facă. Nu exista nici un fel de protecţie în interiorul cuştii şi trebuie singur să înveţi să ai grijă de tine.Nu există noţiunea de fault. Poţi într-o clipă să te trezeşti azvârlit într-un perete al cuştii dacă nu eşti atent să te fereşti. Dar, cu toate acestea, nimeni nu voia să iasă, pentru că era un orgoliu mare la mijloc să nu fie considerat slab”.

Eddie Nketiah a semnat primul său contract pro cu Arsenal datorită lui Arsene Wenger. Din fericire și succesorul acestuia, spaniolul Unai Emery, vede în el un jucător de mare viitor. A jucat sezonul trecut în Europa League și a marcat golul victoriei în Cupa Angliei, cu Norwich, la doar 15 secunde de la intrarea pe teren. În această vară a adus victoria tunarilor la International Champions Cup contra lui Bayern, deși a intrat abia în ultimele opt minute, suficient pentru a fi declarat jucătorul meciului!