Sport

Cum a învins-o România pe Germania! Plusurile selecţionatei lui Ambros Martin înainte de derby-ul cu Norvegia

04.12.2018 | 08:00
Cum a invinso Romania pe Germania Plusurile selectionatei lui Ambros Martin inainte de derbyul cu Norvegia

România a învins-o pe Germania, scor 29-24, în etapa a doua din Grupa D a Campionatului European de handbal feminin. Selecţionata antrenată de Ambros Martin a obţinut calificarea în grupele principale după un meci superb, care a scos în relief câteva plusuri ale naţionalei. Urmează un meci dificil cu Norvegia, iar româncele au nevoie de toate atuurile pentru a termina grupa pe primul loc.

La fel ca în meciul cu Cehia, România a pornit ca din puşcă şi împotriva Germaniei. După cinci minute, Cristina Neagu şi compania aveau un avantaj călduţ, de patru goluri, iar la pauză, româncele conduceau, scor 14-11. După pauză, România a continuat jocul bun, iar în minutul 50, selecţionata lui Ambros Martin se distanţase la nouă goluri. Pe fondul unei relaxări, nemţoaicele s-au apropiat, dar fără să mai apară emoţiile din partida cu Cehia.

Cum a învins-o România pe Germania. Unde am făcut diferenţa

Germania a fost învinsă de România într-un meci în care Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European. Borna atinsă dă semne de individualism, însă nu a fost cazul. Româncele nu au jucat pentru doborârea recordului şi au fost mai concentrate pe obiectivul final. Acesta a fost primul punct prin care am făcut diferenţa. După mult timp, România a jucat precum o echipă, iar individualităţile au trecut pe plan secund.

“Încerc doar să fac tot ceea ce pot pentru echipă. Nu contează pentru mine câte goluri marchez, cel mai important este ca ca echipa să câştige. Îmi doresc foarte mult să ajungem cât mai departe la acest European”, declara Cristina Neagu după meciul cu Cehia, când mai avea nevoie de cinci goluri pentru a bate recordul.

Denisa Dedu şi Iulia Dumanska fac legea în poartă

Cu Cehia, Iulia Dumanska a făcut un meci de excepţie, iar luni a fost copiată de Denisa Dedu în partida cu Germania. Portarul lui Siofok a făcut minuni, reuşind să blocheze multe dintre acţiunile rapide ale nemţoaicelor. Dintre cele 35 de şuturi trimise spre poarta noastră, handbalista de 24 de ani a blocat 13, având la finalul meciului un procentaj de 37%. În comparaţie, Silje Solberg şi Katrine Lunde au avut un procentaj de 30% în meciul Norvegia – Germania 32-33. Înainte de meciul de miercuri, Ambros Martin va avea o misiune dificilă în alegerea portarului. La finalul meciului România – Germania 29-24, Denisa Dedu a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare a partidei, reuşind să marceheze şi un gol din poartă în poartă.

Cum a învins-o România pe Germania. Eliza Buceschi a făcut un nou meci mare
Cum a învins-o România pe Germania. Eliza Buceschi a făcut un nou meci mare

Eliza Buceschi, cea mai bună marcatoare a României

România a marcat 60 de goluri în meciurile cu Cehia şi Germania, iar 20 dintre acestea au fost marcate de Eliza Buceschi. În primul meci al grupei, interul stânga a primit premiul de cea mai bună handbalistă a partidei. Scenariul se putea repeta şi la meciul de luni, însă Denisa Dedu a reuşit să închidă poarta în momentele delicate. Handbalista de la Corona Braşov are un mare atu la turneul final din Franţa, loviturile de la 7 metri, unde are un procentaj de reuşită de 91%, cu 11 goluri din 12 încercări . În plus, în momentele dificile reuşeşte să iasă în evidenţă şi să marcheze atunci când echipa are nevoie de goluri. Înainte de meciul cu Norvegia, România arată foarte bine, chiar dacă au existat câteva momente de slăbiciune. Marea întrebare este dacă româncele vor reuşit să facă un meci fără greşeală, în faţa unui adversar care ştie să speculeze fiecare slăbiciune.