Fotbal international

Cum a jucat Cristiano Ronaldo în Portugalia – Ghana 3-2! Gol legendar, muncă în defensivă şi final prins pe bancă. Ce notă a primit

Cristiano Ronaldo a început cu dreptul CM 2022, după ce a marcat un gol în Portugalia - Ghana 3-2. Cum a evoluat CR7 în primul meci de la turneul final.
24.11.2022 | 20:13
Cum a jucat Cristiano Ronaldo in Portugalia  Ghana 32 Gol legendar munca in defensiva si final prins pe banca Ce nota a primit
Cum a jucat Cristiano Ronaldo în Portugalia - Ghana 3-2
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenţiei încă de la intonarea imnurilor, înainte de Portugalia – Ghana, când a fost filmat având ochii în lacrimi. În meciul din Grupa H, fotbalistul de 37 de ani a jucat 87 de minute şi a deschis scorul, după ce a scos un penalty acordat cu mare uşurinţă.

Ce a făcut Cristiano Ronaldo în primele 45 de minute din Portugalia – Ghana 3-2. A avut un gol anulat pentru fault în atac

Min. 10: Scăpat singur cu Lawrence Ati-Zigi, goalkeeper-ul ghanez, după o pasă superbă venită de la Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo nu a putut să-l învingă pe portar, care l-a blocat în extremis.

ADVERTISEMENT

Min. 13: Raphaël Guerreiro centrează în careu, unde Cristiano Ronaldo se înalţă imperial, dar loveşte defectuos mingea cu capul. A doua ocazie importantă a Portugaliei în prima repriză din meciul cu Ghana.

Min. 31: La o minge ajunsă în careu, de la Joao Felix, Cristiano Ronaldo i-a dat un brânci lui Alexander Djiku şi a marcat, dar arbitrul fluierase deja pentru faultul în atac al portughezului.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a avut o realizare şi în defensiva Portugaliei

Min. 32: Cristiano Ronaldo a ieşit în evidenţă cu un dribling la 30 de metri de poarta ghanezilor, însă Baba Rahman l-a tras de tricou şi Portugalia a primit o lovitură liberă.

Min. 34: Aflat în zonă centrală, Cristiano Ronaldo a primit mingea, dar ghanezii s-au repliat imediat şi i-au blocat înaintarea.

ADVERTISEMENT

Min. 38: La o lovitură de colţ a Ghanei, Cristiano Ronaldo a ieşit în evidenţă şi pe plan defensiv, după ce a respins cu capul mingea din careu.

Min. 42: Cristiano Ronaldo a primit o minge în careul Ghanei şi a intrat într-un un-doi cu unul dintre colegi. După ce mingea i-a revenit, şutul portughezului s-a lovit de blocajul africanilor.

ADVERTISEMENT
  • 6,3 era nota lui Cristiano Ronaldo, pe aplicaţia FotMob, după primele 45 de minute
  • 8,1 a fost nota primită de Cristiano Ronaldo la finalul meciului

Cristiano Ronaldo, record istoric cu golul marcat în a doua repriză din Portugalia – Ghana 3-2

Min. 55: Cristiano Ronaldo a primit o pasă bună, a sprintat spre poartă, dar şutul i-a fost imediat blocat. Mingea a ajuns rapid la ghanezi, iar Mohammed Kudus a ratat o ocazie importantă, după ce mingea şutată a trecut puţin pe lângă poarta lui Diogo Costa.

Min. 62: Cristiano Ronaldo a intrat în careu, iar Mohammed Salisu l-a împins uşor. Arbitrul a arătat imediat punctul de la 11 metri, cu toate că a existat un contact minim între cei doi, iar penalty-ul a fost acordat cu uşurinţă.

Min. 65: Cristiano Ronaldo a transformat perfect lovitura de la 11 metri pe care tot el o obţinuse şi a devenit primul fotbalist care marchează la cinci ediţii diferite de Campionat Mondial.

Min. 83: Joao Felix l-a găsit pe Cristiano Ronaldo, care a pornit într-o cursă spre poarta Ghanei. Ajuns singur cu portarul, CR7 a şutat în Lawrence Ati-Zigi. Fanionul a fost ridicat de la margine, după ce starul portughez a plecat din poziţie de ofsaid.

Min. 87: Cristiano Ronaldo a fost înlocuit cu Goncalo Ramos.

Cifrele lui Cristiano Ronaldo în Portugalia – Ghana 3-2

  • 4 şuturi: 1 blocat, 2 pe spaţiul porţii şi 1 pe lângă poartă
  • 15 pase precise din 17 (79%)
  • 33 de atingeri ale balonului
  • 3 mingi recuperate
ADVERTISEMENT