Simona Halep

Cum a jucat Simona Halep în primul meci din 2019. Vestea bună înainte de Australian Open

09.01.2019 | 08:25
Cum a jucat Simona Halep in primul meci din 2019 Vestea buna inainte de Australian Open
ADVERTISEMENT

Cum a jucat Simona Halep în primul meci din 2019, în turul 2 la Sydney. A fost o înfrângere în minimum de seturi în fața locului 15 WTA, Ashleigh Barty, scor 4-6, 4-6. Deşi scorul ar putea da impresia că românca nu a pus prea mari probleme, lucrurile nu au stat deloc aşa. A fost un meci foarte echilibrat, în care Simona a avut nu mai puţin de 11 mingi de break. Faţă de doar 7 ale adversarei.

Dar poate cea mai importantă veste pentru liderul mondial este legată de starea de sănătate. Problemele la spate care au chinuit-o pe Simona în toamna lui 2018 par să fi dispărut. Desigur, există şi semne de îngrijorare pentru româncă, mai ales în condiţiile în care suntem la doar câteva zile de startul primului turneu de Grand Slam, la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Cum a jucat Simona Halep în primul meci din 2019. Puncte rele şi semne de îngrijorare

NU ARE RITM. Pauza foarte mare pe care a făcut-o Simona Halep pare să aibă repercusiuni. Mai ales că românca a jucat foarte puţin şi în toamnă. La revenirea pe teren, liderul mondial a arătat carenţe la deplasarea în teren, care era chiar punctul ei forte în trecut. Tocmai din acest motiv nu a putut fi agresivă în momentele importante ale jocului.

A GESTIONAT GREŞIT PUNCTELE CHEIE. Simona Halep ar fi putut fi câştigătoare cu Barty dacă ar fi fructificat şansele pe care le-a avut. Şi dacă ar fi gestionat mai bine momentele de presiune. Halep a avut 11 mingi de break, dar a convertit doar două. Rată mult mai bună pentru Barty, care a avut 4 din 7. În plus, Simona a ratat de fiecare dată mingi de break la 4-4, iar apoi şi-a cedat serviciul.

ADVERTISEMENT

SE VEDE LIPSA ANTRENORULUI. Simona Halep a decis să rişte şi să înceapă 2019 fără un antrenor. Şi ar putea să plătească pentru asta. Darren Cahill reuşea să o calibreze exact în momentele cheie ale partidei. Nu s-a mai întâmplat aşa la Sydney, iar rezultatul s-a văzut. Psihicul Simonei nu a mai părut la fel de puternic.

PUŢINE MINGI DIRECT CÂŞTIGĂTOARE. Simona Halep nu are încredere în propriile forţe, iar acest lucru se poate observa şi din cifre. Doar nouă mingi direct câştigătoare în cele zece game-uri disputate cu Barty. Mult prea puţin pentru liderul mondial.

ADVERTISEMENT

Cum a jucat Simona Halep în primul meci din 2019. Puncte bune şi motivele de bucurie

A REZISTAT DIN PUNCT DE VEDERE FIZIC. Marea grijă înainte de startul sezonului a fost legată de problemele la spate care au chinuit-o pe Halep în toamnă. Meciul cu Barty arată că lucrurile stau bine. Sigur, Simonei îi lipsește ritmul, dar nu din cauza durerilor la spate. Ca drept dovadă, s-a aplecat de multe ori pe slice pentru a contra jocul adversarei și, mai ales, nu a părut să aibă probleme deosebite la serviciu.

SERVICIUL DOI, PERFECT. Simona Halep pare să fi rezolvat una dintre marile ei probleme, serviciul. Mai ales serviciul doi a fost vulnerabil în foarte multe ocazii. Nu și la primul meci din 2019. Un procentaj de 61% la mingi câștigate pe serviciul doi, excelent pentru Simona. Doar 37 de procente pentru Barty.

ADVERTISEMENT

RĂMÂNE REDUTABILĂ LA RETUR. Chiar dacăa fost lipsită de agresivitate în multe momente, din cauza lipsei ritmului de joc, Simona Halep s-a descurcat bine pe serviciul lui Barty. Australianca are un serviciu variat, care poate pune mari probleme. Nu şi Simonei, care a avut mai mereu mingi de break. Din păcate, a fructificat doar două.

ADVERTISEMENT