Sport

Cum a jucat Simona Halep la primul turneu pe iarbă, după trei ani! Semnale de alarmă pentru Wimbledon 2022

Simona Halep a revenit la turneele pe iarbă, după trei ani de absenţă, şi a prins o semifinală la WTA Birmingham. Care sunt semnalele de alarmă pentru Wimbledon 2022.
19.06.2022 | 20:11
Cum a jucat Simona Halep la primul turneu pe iarba dupa trei ani Semnale de alarma pentru Wimbledon 2022
Analiza jocului Simonei Halep la WTA Birmingham (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

În 2019, Simona Halep o învingea pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2, în finala Wimbledon, ceea ce a însemnat ultimul meci al româncei pe iarbă până în această vară. Dacă în 2020 nu s-a disputat niciun turneu pe această suprafaţă, din cauza pandemiei de COVID-19, fostul număr 1 mondial a ratat sezonul de iarbă din cauza unei accidentări.

Simona Halep, semifinală la primul turneu pe iarbă din ultimii trei ani

La WTA Birmingham 2022, Simona Halep a fost cap de serie numărul 2, iar turneul a însemnat revenirea pe iarbă după trei ani. Până în semifinale, sportiva de 30 de ani a avut un parcurs uşor, întâlnind o jucătoarea din calificări şi două deţintătoare de wildcard. Problemele au apărut cu adevărat în meciul care îi putea aduce calificarea în finală.

ADVERTISEMENT

Cu Lesia Tsurenko, Harriet Dart şi Katie Boulter, Simona Halep a câştigat fără să cedeze vreun set, însă jocul a scârţâit în câteva momente. Semifinala cu Beatriz Haddad-Maia a fost primul test important, iar fostul lider mondial a avut o evoluţie inconstanată, dar cu menţiunea că meciul a fost amânat cu o zi din cauza ploilor care s-au abătut peste Brimingham.

Rezultatele obţinute de Simona Halep la WTA Birmingham

  • 6-1, 6-4 cu Lesia Tsurenko
  • 6-3, 6-2 cu Harriet Dart
  • 6-4, 6-1 cu Katie Boulter
  • 3-6, 6-2, 4-6 cu Beatriz Haddad-Maia
ADVERTISEMENT

Simona Halep, probleme pe propriul serviciu. Procentaj horror în sferturi

O primă problemă, observată în timpul meciurilor de la WTA Birmingham, este legată de propriul serviciu. Simona Halep a pierdut 10 game-uri pe propriul serviciu, iar 6 dintre aceste break-uri le-a realizat Beatriz Haddad-Maia, în semifinale.

Lesia Tsurenko a fost prima care a pus presiune, în turul 1, când a obţinut 2 break-uri consecutive, în setul al doilea. Şansa Simonei Halep a fost că ucraineanca nu a reuşit să profite de aceste şanse şi şi-a pierdut, la rândul ei, serviciu de două două ori consecutiv.

ADVERTISEMENT

În meciul din semifinale, Simona Halep şi-a pierdut serviciul de trei ori consecutiv în primul set, ca mai apoi să repete isprava şi în decisiv. Greşelile au apărut, în multe momente, pentru că s-a grăbit să închidă anumite puncte, iar în primul set a apărut şi o stare de nervozitate, după ce a alunecat de două ori.

Faptul că are probleme cu propriul serviciu s-a văzut cel mai bine în meciul cu Katie Boulter, din sferturile de finală. La finalul partidei, Simona Halep avea un procentaj de 45% la primul serviciu, asta pentru că a reuşit să-l îmbunătăţească în setul 2. După primul set, procentajul era unul de-a dreptul horror, de 33%, însă chiar şi aşa a reuşit să se impună cu 6-4.

ADVERTISEMENT

Inconstanţă la WTA Birmingham. A alternat momentele de magie cu cele modeste

La WTA Birmingham, Simona Halep a avut o evoluţie inconstantă, care a devenit o obişnuinţă în ultima perioadă. În fiecare meci, jucătoarea de 30 de ani a avut momente în care a adus aminte de campioana de la Wimbledon 2019, cum ar fi setul 1 din meciul cu Lesia Tsurenko, setul 2 cu Katie Boulter sau setul 2 cu Beatriz Haddad-Maia.

Printre prestaţiile modeste, de la WTA Birmingham, se numără primul set al meciului cu Katie Boulter şi, în special, setul 1 şi 3 al semifinalei cu Beatriz Haddad-Maia.

Aproape de accidentare în timpul semifinalei cu Beatriz Haddad-Maia. Urmează turneul de la Bad Homburg

În timpul primului set al meciului cu Beatriz Haddad-Maia, din semifinale, Simona Halep a alunecat de două ori şi a fost la un pas să se accidenteze. La un moment dat, românca i-a cerut arbitrei să coboare şi să verifice suprafaţa de joc. “Terenul ăsta e bun de joc? Așa ți se pare?”, i-a transmia Simona Halep, după ce a alunecat a doua oară.

Înainte de startul setului 2, Simona Halep a cerut un timeout medical, însă a putut să continue jocul. Mai mult decât atât, fostul număr 1 mondial şi-a dominat categoric adversara în actul secund şi în startul decisivului, unde, la un moment dat, conducea cu 3-1. A fost momentul când jocul a scăzut dramatic, totul culminând cu cele trei break-uri obţinute de Beatriz Haddad-Maia.

Pentru Simona Halep urmează partciparea la WTA Bad Homburg, unde este cap de serie numărul 4. În turul 1, jucătoarea de 30 de ani o va întâlni pe Kateřina Siniaková. Dacă o va elimina, în turul 2 se va duela cu Tamara Zidanšek, după ce sportiva din Slovacia a învins-o pe Yuliya Hatouka, scor 2-6, 6-1, 6-4.

Pe 27 iulie începe Wimbledon 2022, unde Simona Halep este cap de serie numărul 16. Turneul din Londra nu pune la bătaie puncte WTA, după ce organizatorii i-au suspendat pe sportivii din Rusia şi Belarus, ca urmare a războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT