Life

Cum a murit Dalida. S-au dus 35 de ani de la sfârşitul tragic al cântăreţei 

Au trecut 35 de ani de la momentul tragic în care Dalida a decis să își pună capăt vieții. Faimoasa artistă nu a mai putut suporta toate dramele din existența sa.
03.05.2022 | 08:12
Cum a murit Dalida Sau dus 35 de ani de la sfarsitul tragic al cantaretei
Cum a murit Dalida. S-au dus 35 de ani de la sfârşitul tragic al cântăreţei. Foto: Colaj Fanatik / Instagram
ADVERTISEMENT

Dalida șoca lumea întreaga pe 2 mai 1987, când a decis să își ia propria viață. Cântăreața a lăsat în urmă milioane de fani care au plâns-o.

Cine a fost Dalida şi ce melodii celebre a cântat

Dalida a fost o cântăreață faimoasă, fiind prima femeie care a obținut discul de diamant pentru piesele sale. Aceasta a atins apogeul în anii ’60-’80 și era cunoscută pentru faptul că avea piese în zece limbi diferite.

ADVERTISEMENT

Dalida, pe numele său real, Yolanda Cristina Gigliotti, a avut o carieră care a durat 30 de ani și a primit 70 de discuri de aur. Dalida a vândut pe parcursul vieții sale 170 de milioane de exemplare din albumele create.

Melodii precum „Je suis malade”, „Paroles paroles” sau „Ballade à temps perdu” s-au auzit la un moment dat în toată lumea.

ADVERTISEMENT

Născută la Cairo, în Egipt, artista s-a mutat în Paris după ce a câștigat concursul Miss Egipt.

Dalida a avut mai multe relaţii care s-au terminat trist

Abia ajunsă aici, aceasta a descoperit și dragostea. Totuși, destinul Dalidei a fost unul tragic în iubire. A fost în mare parte nefericită, tocmai acesta fiind singurul lucru după care tânjea.

ADVERTISEMENT

Aceasta începe o relație cu un bărbat însurat,  şeful de la Europe 1, Lucien Morisse, cu care se va mărita în 1961. Acesta s-a îndrăgostit iremediabil de cântăreața și și-a părăsit nevasta și copiii pentru ea.

În zadar, totuși, pentru că ceea ce putea să îi ofere el era doar un statut material la care nici nu visase, și nu mult dorita iubire.

ADVERTISEMENT
Dalida
Dalida. Foto: Instagram

Iubirea a venit, însă, din altă parte pentru Dalida. Aceasta se îndrăgostește de pictorul polonez Jan Sobiesky, cu care își va înșela soțul multă vreme. De altfel, când află că soția lui nu îi mai este fidelă, Lucien Morisse încearcă să îi saboteze cariera.

Când descoperă că amantul său nu este ceea ce își dorește, Dalida caută în altă parte și găsește o altă iubire, în persoana lui  Christian de La Maziere, un tânăr de familie bună.

Luigi Tenco este cel care îi fură inima faimoasei artiste. Acesta a fost un muzician eșuat, dar în care Dalida credea foarte mult, așa că la stăruințele ei, cei doi au urcat pe scenă pentru a cânta, la festivalul San Remo 1967.

Primul șoc major din viața sa are loc: iubitul o lasă singură la dineu și merge în camera de hotel, unde se sinucide. Dalida este cel care îl descoperă într-o baltă de sânge.

Șocată, faimoasa artistă încearcă și ea să își ia propria viață. A fost o tentativă eșuată și, după șapte zile de stat în comă, vedeta își revine.

Urmează o nouă relație, care îi va provoca Dalidei și mai multă suferință. Se îndrăgostește de un tânăr de 18 ani, Luigi Tenco, căruia îi dedică și o piesă: „El avea 18 ani”.

Rămâne gravidă cu acesta, dar tatăl nu vrea copilul, așa că face avort. Din această cauză, artista nu a mai putut avea copii niciodată.

Dalida
Dalida. Foto: Instagram

După ce primul ei soț s-a sinucis, Dalida încearcă să ia viața de la capăt și iubește din nou, tot un bărbat cu șapte ani mai mic. Și acesta își va pune capăt vieții, aruncând-o pe artista faimoasă la nivel mondial în ghearele depresiei.

Cum a murit Dalida. Finalul tragic al vieţii cântăreţei

Sfâșiată de durerea tuturor relațiilor care nu au mers, dar și de avortul suferit, Dalida a decis să își pună capăt zilelor.

Artista s-a sinucis, luând un pumn de pastile și a lăsat și un mesaj de adio în urma ei.

„Viaţa mi-e insuportabilă. Iertaţi-mă”, a scris ea în mesajul lăsat în urmă.

ADVERTISEMENT