Life

Cum a murit, de fapt, Benny Hill și de ce nu i s-a respectat ultima dorință. Marele comediant ar fi împlinit 99 de ani

Care a fost cauza decesului renumitului actor Benny Hill și ce doleanță nu i s-a îndeplinit. Artistul ar fi făcut 99 de ani.
21.01.2023 | 08:00
Cum a murit de fapt Benny Hill si de ce nu i sa respectat ultima dorinta Marele comediant ar fi implinit 99 de ani
Care a fost cauza decesului renumitului actor Benny Hill și ce doleanță nu i s-a îndeplinit. Ar fi făcut 99 de ani. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cum a murit, de fapt, realizatorul de emisiuni de divertisment din Marea Britanie și de ce nu i s-a respectat ultima dorință. Marele comediant ar fi împlinit 99 de ani pe 21 ianuarie 2023 dacă nu înceta din viață la 68 de ani.

Care a fost cauza decesului renumitului actor Benny Hill și ce doleanță nu i s-a îndeplinit. Ar fi făcut 99 de ani

Benny Hill s-a născut pe 21 ianuarie 1924, în Southampton, fiind un comediant foarte apreciat în breasla sa. Regretatul actor britanic a dus o viață extrem de modestă, nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut urmași.

ADVERTISEMENT

Singurul lux pe care și-l permitea avea legătură cu călătoriile. Era fascinat de Franța, în special de Marsilia, unde mergea foarte des și adora să intre în vorbă cu oamenii pe care îi întâlnea în drumurile sale.

Mereu se caza în pensiuni, refuzând să stea în hoteluri de 5 stele, în ciuda faptului că de-a lungul carierei sale adunase o avere destul de mare. Mai exact, în testamentul găsit în anul 1961 se vehicula suma de 10 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Banii au legătură și cu ultima sa dorință. Conform datelor de pe Wikipedia, regretatul Benny Hill și-a dorit să lasă o parte din averea sa prietenilor apropiați, în acest sens fiind găsită o notă printre bunurile sale.

Din păcate, pentru că nu a existat niciun martor, nota sa a fost trecută cu vederea. Așa a ajuns întreaga sumă în posesia celor șapte nepoți și nepoate care au împărțit averea în mod egal.

ADVERTISEMENT

Cum a murit Benny Hill la 68 de ani

Benny Hill a încetat din viață la vârsta de 68 de ani pe data de 20 aprilie 1992, după ce două zile la rând nu le-a răspuns la telefon unor prieteni. Aceștia s-au îngrijorat și l-au găsit pe regretatul actor în locuința sa din Londra.

Comediantul se afla în fotoliul său, în fața televizorului, fiind înmormântat așa cum își dorise. Își doarme somnul de veci în cimitirul Hollybrook, din orașul natal Southampton, alături de mormintele părinților săi.

ADVERTISEMENT

Primele informații au arătat că actorul britanic a murit din cauza stării de sănătate care începuse să se deterioreze spre sfârșitul anilor 1980. A suferit un atac de cord în februarie 1992, dar a refuzat să slăbească și să realizeze operația de bypass cardiac.

O săptămână mai târziu avea să fie diagnosticat cu insuficiență renală. Din cauza zvonurilor care au curs după moartea sa, că ar fi îngropat cu cantități uriașe de aur, sicriul său a fost prădat de hoți undeva în luna octombrie 1992.

Autoritățile au luat atunci decizia să toarne ciment pe locul de veci. În momentul de față, o placă comemorativă se află pe locul fostei fabrici de lapte Hanns, iar școala în care a studiat, Colegiul Taunton de pe Hill Lane, are o grădină memorială.

ADVERTISEMENT