Life

Cum a murit Fane Spoitoru. ”Regele interlopilor” s-a stins după ce a ignorat un sfat banal al medicilor

De ce a murit Fane Spoitoru, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi români. A încetat din viață pentru că nu a ținut cont de îndemnurile doctorilor.
04.02.2023 | 09:05
Cum a murit Fane Spoitoru Regele interlopilor sa stins dupa ce a ignorat un sfat banal al medicilor
De ce a murit Fane Spoitoru, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi români. A încetat din viață pentru că nu a ținut cont de îndemnurile doctorilor. Sursa foto: Youtube.com
ADVERTISEMENT

Cum a murit „Regele interlopilor” la vârsta de 57 de ani. S-a stins după ce a ignorat un sfat banal al medicilor, pe un pat de spital din Israel. Ultimele zile din viață și le-a petrecut fiind conectat la aparatele medicale.

De ce a murit Fane Spoitoru, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi români. A încetat din viață pentru că nu a ținut cont de îndemnurile doctorilor

Fane Spoitoru, pe numele său real Ion Titișor, a încetat din viață pentru că nu a ținut cont de îndemnurile primite de la doctori. Acesta a suferit un accident vascular celebral din cauza unui duș cu apă fierbinte.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale îi spuseseră să nu facă baie pe cap cu apă fiartă și să se țină departe de acest gest banal care i-a adus dureri de cap și amețeli, doar că interlopul l-a ignorat complet. Și-a pierdut cunoștința în timp ce era consultat.

A fost conectat la aparate în ultimele clipe din viață, decesul survenind la 57 de ani pe un pat de spital din Israel. A fost condus pe ultimul drum în România de sute de oameni, Fane Spoitoru dormindu-și somnul de veci la cimitirul Bellu.

ADVERTISEMENT

Sorinel Copilul de Aur și Dan Bursuc au cântat mai multe piese în memoria fostului lider al lumii interlope care a murit în pe 7 aprilie 2016. Dedicațiile din partea familiei, apropiațiilor și a altor membri nu au lipsit.

Cine a fost Fane Spoitoru, cel mai de temut interlop român

Fane Spoitoru a avut o viață controversată încă de mic copil. Născut în cartierul Dudeşti, din Bucureşti, într-o familie de muncitori, „Regele interlopilor” a început să practice box pe când avea numai 13 ani. A ajuns la cluburi precum Progresul, Rapid, Olimpia Constructorul și Steaua.

ADVERTISEMENT

A renunțat la acest sport în 1977 când a fost înjunghiat la o nuntă. A stat în spital o perioadă lungă după ce s-a ales cu plămânul perforat, în aceeași perioadă întrerupând și studiile. Ulterior, s-a angajat ca muncitor necalificat.

În același an a fost arestat pentru prima oară, după ce a fost prins cu nişte amici la furat din buzunare. Temutul interlop a stat doar o lună în închisoare, datorită unui decret dat de fostul președinte Nicolae Ceauşescu.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu a fost arestat din nou, tot pentru furt. De această dată a stat în pușcărie un an și 6 luni, la scurt timp după eliberare fiind arestat pentru complicitate la furt. În 1982 a petrecut 5 luni în spatele gratiilor pentru trai parazitar, infracţiune prevăzută în Codul Penal de la acea vreme.

În anii următori, Ion Titişor a trecut la infracțiuni mai grave, precum se numără: operaţiuni cu mijloace de plată străine, înșelăciune și tâlhărie. În 1989, în urma unui decret dat după Revoluție, a ajuns să ispășească doar 2 ani dintr-un total de 14.

A petrecut foarte mulți ani în pușcărie, în 1992 fiind în atenția publică în urma unui scandal monstru în față la discoteca Vox Maris din București. Fane Spoitoru i-a tăiat mâna cu sabia unui polițist care l-a împușcat de 6 ori în zona abdominală.

„Trei luni am stat în spital, păzit de 26 de oameni. Mai erau câțiva și acasă, aveau grijă de nevastă-mea și de copii. Am stat nouă luni în medical. Doctorii mi-au reparat mâna. După ce m-am întors în Poliție, șefii mi-au pus bețe în roate.

Îmi trimiteau controale, mă acuzau că vin târziu la birou și că beau în timpul programului. Și nevastă-mea tot motivul ăsta l-a băgat la divorț, că beau”, a povestit polițistul pe numele său Nelu, notează libertatea.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: