News

Cum a murit o fetiță româncă în câteva ore de la internarea într-un spital din Italia. Micuța făcuse febră cu o zi înainte

Cum a murit o fetiță româncă în Italia, la doar câteva ore de la internarea sa subită în spital, după ce a făcut inexplicabil febră.
31.03.2023 | 15:29
Cum a murit o fetita romanca in cateva ore de la internarea intrun spital din Italia Micuta facuse febra cu o zi inainte
Cum a murit o fetiță româncă. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Cum a murit o fetiță româncă în Italia, la doar câteva ore de la internarea sa subită în spital, după ce a făcut inexplicabil febră. Micuța a început să se simtă rău cu două zile înainte de a ajunge în spital și a avut febră mare, însă adevăratul motiv al morții va fi cunoscut doar după autopsie.

Cum a murit o fetiță româncă în Italia

Gabriela, minunea familiei Nigel, a murit pe patul de spital la doar câteva ore de la internare. ”Drum lin printre îngeri, suflet mic și frumos”, a transmis mama fetei la câteva minute de la deces. Părinții săi locuiesc de ani buni în Sambuca di Sicilia, Italia.

ADVERTISEMENT

Conform Observatornews.ro, micuța Alessia Gabriela Nigel a ajuns la spitalul Giovanni Paolo II din Sciacca, unde a fost adusă de părinți pentru că avea febră mare. A murit după câteva ore, în dimineața zilei de 28 martie, fără ca medicii să își poată da seama ce a pățit.

Micuța comunitate din Sambuca di Sicilia e în stare de șoc după pierderea Alessiei Gabriela, iar părinții vor să afle de ce a murit fiica lor. Oamenii au depus o plângere la Poliție, care a declanșat o anchetă, care acum va stabili adevărata cauză a morții. Cel mai probabil autopsia va avea loc pe 1 aprilie, potrivit adjunctului procurorului din Sciacca, Alberto Gaitto.

ADVERTISEMENT

Avocatul familiei Nigel a transmis că așteaptă în continuare rezultatul autopsiei, pentru a vedea ce e de făcut în continuare. Giacomo Cortese a recunoscut că pot fi lansate mai multe ipoteze, însă doar autopsia va lămuri cu certitudine care a fost cauza morții copilei.

“A început să se simtă rău vineri, 25 martie, și s-a stins în dimineața zilei de marți, 28 martie. În cele trei zile, copila a fost consultată de mai mulți medici. Ne putem gândi la multe ipoteze, însă doar autopsia va putea să lămurească asupra cauzei decesului. Trebuie să așteptăm“, a declarat avocatul Giacomo Cortese.

ADVERTISEMENT

Vestea morții fetei a ajuns până la urechile primarului din Sambuca di Sicilia, unde locuiește familia Nigel. Edilul a decis ca ziua în care va fi înmormântată fetița să fie declarată zi de doliu în comună, în semn de respect pentru suferința familiei Nigel.

Cazul seamănă izbitor de mult cu cel al unei fetițe de 6 ani care a murit în urmă cu câteva zile la Piacenza, Italia, după ce s-a îmbolnăvit de gripă. Fata a făcut complicații cardiace severe din cauza bolii, situație care e posibilă, însă puțin probabilă statistic.

ADVERTISEMENT

Maria Isabela era de altfel singura fetiță a unei familii de români din Italia. ”În noaptea aceasta un înger merge către cer, drum bun dragoste mea! Nu-i durere și pedeapsă mai mare pentru un părinte”, a scris tatăl îndurerat pe pagina sa de Facebook. Ca și în cazul fetiței Nigel, și Maria Isabela a început să facă febră și să se simtă brusc rău, după care a murit la spital.

ADVERTISEMENT
Tags: