News

Cum a murit profesorul de istorie care și-a pariat casa pe o piesă la Eurovision și a câștigat. Câți bani a făcut cu România

Un profesor de istorie din Marea Britanie s-a îmbogățit la propriu din pariuri puse pe piesele de la Eurovision. Din păcate, povestea lui are un final tragic.
13.05.2023 | 11:32
Cum a murit profesorul de istorie care sia pariat casa pe o piesa la Eurovision si a castigat Cati bani a facut cu Romania
Concursul Eurovision l-a îmbogățit pe un parior din Marea Britanie / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Daniel Gould, un profesor de istorie din Marea Britanie, a trăit ani buni doar din pariurile puse cu ocazia concursului Eurovision. Bărbatul a renunțat la slujba sa în învățământ și s-a dedicat exclusiv pariurilor, analizând luni întregi piesele care urmau să intre în concurs.

Concurenții români la Eurovision i-au adus primele câștiguri pariorului englez

Gould a absolvit universitatea în anii ’90 și însă a făcut o pasiune pentru muzică, mai ales pentru show-ul Eurovision. În anul 2004, el și-a dat seama că ar putea face bani frumoși din pariuri puse pe piesele câștigătoare.

ADVERTISEMENT

Profesorul a studiat modul în care se dau voturile și și-a dat seama că acesta funcționează după un anumit tipar geopolitic. Astfel, el a realizat că țările în care numărul de cetățeni care trăiesc în diaspora este important acordă întotdeauna un număr mare de puncte statului din care aceștia provin. Așa s-a întâmplat în cazul Germaniei și al Turciei, precum și a României, votată masiv din Italia.

Daniel Gould și-a testat teoria cu succes în faza semifinalelor, organizate începând cu 2004. Singura problemă era că trebuia să parieze sume uriașe, pentru a avea parte de un câștig rezonabil. Mai exact, la 100.000 de lire sterline puse în joc, câștigul era în jur de 3.000 de lire sterline. Acest lucru venea la pachet cu un nivel mare de stres. Potrivit BBC, bărbatul a mărturisit că nici nu suporta să se uite la rezultate, se întorcea cu spatele la perete și își mușca pumnii.

ADVERTISEMENT

Câștiguri de 50.000 de lire sterline la fiecare ediție Eurovision

Sistemul a funcționat, iar în 2009, după ce a ghicit că piesa Fairytale a rusului Alexander Rybak va câștiga Eurovision, el a decis să renunțe la meseria sa și să se dedice în întregime pariurilor.

În anii următori, el a continuat să joace, ridicând și mai mult miza. Pentru a-și crește șansele de câștig, el își petrecea anul căutând informații despre viitorii concurenți și piesele lor, despre trenduri muzicale, despre tendințe la vot, dar și despre zvonurile lansate inclusiv de bloguri obscure. Analiza sa includea unghiurile din care sunt filmate prestațiile concurenților și răspunsul fanilor pe Youtube sau Spotify, după fiecare semifinală.

ADVERTISEMENT

Pariurile îi aduceau câștiguri masive, cam 50.000 de lire sterline, la fiecare concurs. În 2018, Daniel a pariat contravaloarea apartamentului său din centrul Londrei, pe succesul Israelului. Doar că în timpul finalei și-a dat seama că greșise. Piesa Fuego a artistei cipriote Eleni Foureira, pe care nu o creditase cu mari șanse, a fost revelația show-ului.

Profesorul de istorie care paria la Eurovision avea o tumoră la creier

Din păcate, era prea târziu să mai schime ceva. Casele de pariuri își modificaseră cotele în timp real, iar profesorul de istorie nu mai avea cum să-și recupereze investiția. Totul părea că se îndreaptă spre un dezastru financiar pentru el. Totuși, norocul i-a surâs încă o dată: Israel a câștigat la limită și i-a adus un nou câștig fabulos.

ADVERTISEMENT

În același ani, mai precis în decembrie 2018, Daniel a fost găsit fără suflare, în timpul unei vacanțe. El avea 43 de ani și acuza de ceva timp dureri puternice de cap.  Raportul medico-legal a confirmat că profesorul avea o tumoră la creier, despre care acesta nu avea cunoștință.

ADVERTISEMENT
Tags: