Fotbal international

Cum a pierdut CFR Cluj peste 15 milioane de euro! UEFA a făcut anunțul oficial

17.09.2018 | 18:42
Cum a pierdut CFR Cluj peste 15 milioane de euro UEFA a facut anuntul oficial

Campioana din sezonul precedent al Ligii 1 Betano, CFR Cluj, a pierdut peste 15 milioane de euro pentru că nu a reușit calificarea în grupele Champions League. UEFA a anunțat premiile pentru actualul sezon al celei mai importante competiții la nivel de cluburi. Practic, clujenii puteau să facă rost de bugetul pe un sezon întreg dacă echipa trecea de Malmo (Suedia), Mol Vidi (Ungaria)  şi AEK Atena (Grecia), adică un traseu destul de accesibil.

Conform cotidianului spaniol Marca, formațiile care au ajuns în faza grupelor Champions League și-au asigurat 15,2 milioane de euro. La această sumă se vor adăuga încasările din bilete pentru trei meciuri pe teren propriu, dar și banii pentru victorii sau egaluri în această fază a competiției (2,7 milioane euro pentru fiecare succes și 900.000 euro pentru orice remiză).

CFR Cluj a pierdut 15 milioane de euro după ce a fost eliminată de Malmo FF

Calificarea în optimile de finală aduce fiecărei echipe un bonus de înca 9,5 milioane euro. Pentru sferturi, premiul e de încă 10,5 milioane euro, iar calificarea în semifinale ar aduce încă 12 milioane! Calificarea în finală e răsplătită cu 15 milioane euro, iar câștigarea trofeului cu încă 4. În aceste condiții, câștigătoarea Champions League va încasa de la UEFA cel puțin 66,2 milioane euro doar din premii, sumă la care se vor adăuga și banii pentru victoriile obținute.

Astfel, campioana Ligii 1 Betano, CFR Cluj, a pierdut cel puțin 15 milioane de euro pentru că a ratat această șansă. Ardelenii au fost eliminați în turul doi preliminar de campioana Suediei, Malmo FF. Nordicii s-au impus cu 1-0 pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, iar în retur a fost 1-1.

Antonio Conceicao nemulțumit de jocul prestat de CFR Cluj în meciul retur cu Malmo din Champions League
Antonio Conceicao nemulțumit de jocul prestat de CFR Cluj în meciul retur cu Malmo din Champions League

După eliminarea din Champions League, CFR Cluj a ners în Europa League, dar nici aici nu a reușit calificarea în faza grupelor. După ce au trecut de Alashkert, scor general 7-0, în turul trei preliminar, ardelenii au fost eliminați surprinzător de formația F91 Dudelange. Luxemburghezii au câștigat ambele manșe ale întâlnirii: 2-0 pe teren propriu și 3-2 la Cluj.

Manchester City este favorită la câștigarea Champions League

Prima etapă din faza grupelor Champions League se va disputa marți și miercuri, iar programul întâlnirilor este următorul:

Marți, ora 19.55

Grupa B: FC Barcelona (Spania) – PSV Eindhoven (Olanda);

Grupa B: Internazionale Milano (Italia) – Tottenham Hotspur (Anglia);

Marți, ora 22.00

Grupa A: FC Bruges (Belgia) – Borussia Dortmund (Germania);

Grupa A: AS Monaco (Franța) – Atletico Madrid (Spania);

Grupa C: Steaua Roşie Belgrad (Serbia) – SSC Napoli (Italia);

Grupa C: FC Liverpool (Anglia) – Paris Saint-Germain (Franța);

Grupa D: Galatasaray Istanbul (Turcia) – Lokomotiv Moscova (Rusia);

Grupa D: Schalke 04 (Germania) – FC Porto (Portugalia).

Miercuri, ora 19:55

Grupa E: Ajax Amsterdam (Olanda) – AEK Atena (Grecia);

Grupa F: Șahtior Donețk (Ucraina) – TSG Hoffenheim (Germania);

Miercuri, ora 22:00

Grupa E: Benfica Lisabona (Portugalia) – Bayern Munchen (Germania);

Grupa F: Manchester City (Anglia) – Olympique Lyon (Franța);

Grupa G: Real Madrid (Spania) – AS Roma (Italia);

Grupa G: Viktoria Plzen (Cehia) – ȚSKA Moscova (Rusia);

Grupa H: Young Boys Berna (Elveția) – Manchester United (Anglia);

Grupa H: FC Valencia (Spania) – Juventus Torino (Italia).

La startul competiţiei europene, campioana Angliei, Manchester City, este văzută de mulţi drept marea favorită la câştigarea trofeului. Bookmakerii oferă o cotă de 5,75 pentru succesul “cetăţenilor” în UEFA Champions League. Pentru meciul de miercuri, Pep Guardiola nu se va putea baza pe Claudio Bravo, Danilo, Kevin De Bruyne şi Eliaquim Mangala, toţi fiind accidentaţi.