News

Cum a rămas o bătrână din Galați fără economiile de-o viață. Femeia a vrut să-și ajute nora. Ce s-a întâmplat, de fapt

Din dorința de a-și ajuta nora, o bătrână de 79 de ani din Galați a rămas fără economiile de o viață. Aceasta a fost înșelată prin metoda ”accidentul”.
27.10.2022 | 16:01
Cum a ramas o batrana din Galati fara economiile deo viata Femeia a vrut sasi ajute nora Ce sa intamplat de fapt
O bătrână din Galați a rămas fără economiile de-o viață prin metoda ”accidentul”. Femeia a vrut să-și ajute nora. Sursa foto: banatulazi.ro
ADVERTISEMENT

Metoda ”accidentul” face o nouă victimă în rândul persoanelor din România. O femeie în vârstă dintr-o comună gălățeană a căzut pradă infractorilor.

O bătrână din Galați a rămas fără economiile de-o viață prin metoda ”accidentul”. Femeia a vrut să-și ajute nora

Infracțiunea comisă în județul de la malul Dunării este prezentată pe larg de Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

ADVERTISEMENT

Instituția anunță că a fost sesizată de o femeie de 79 ani, din comuna Scânteiești, cu privire la faptul că în cursul nopții de 4 octombrie, în jurul orei 22:30, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută.

La telefon se afla o femeie din banda de infractori care avea să ia parte la acest proces de înșelăciune. Pentru a fi credibilă în fața bătrânei, aceasta s-a prezentat ca fiind nora femeii.

ADVERTISEMENT

A urmat imediat motivarea apelului. Presupusa noră i-a spus victimei că se află în spital în urma unui accident auto și urmează să facă o intervenție chirurgicală care necesită o sumă mai mare de bani.

În scenă a intrat apoi un un al membru al bandei. E vorba de un individ care a pretins că este reprezentantul unei firme de asigurări de sănătate căreia ar trebui să-i înmâneze o sumă de bani pentru a se reduce costurile intervenției chirurgicale.

ADVERTISEMENT

Probabil aflată sub presiunea emoţiilor, când a aflat că ruda ei este într-o situaţie critică, femeia a cedat și a acceptat să-l primească pe ”asigurator” la ea în casă.

În jurul orei 23:15, acest individ, de aproximativ 35 ani, a ajuns la casa bătrânei. De aici a plecat cu suma de 30.000 lei, toate economiile bietei femei.

ADVERTISEMENT

Cum a aflat bătrâna că a fost înșelată

Cu banii deja dați la ”firma de asigurări”, femeia necăjită de presupusul necaz al nurorii sale a sunat-o pe aceasta.

Când a întrebat-o care e starea ei, aceasta i-a răspuns că se află acasă și nu a fost victima niciunui accident auto. A fost momentul în care bătrâna a realizat că a fost victima unei înșelăciuni.

Doi bărbați și o femeie, participanți la această înșelăciune

În urma acestui eveniment, Poliția din Galați a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de înșelăciune. După mai multe cercetări, cei de la IPJ au identificat suspecții comiterii acestei fapte.

Au fost depistați un bărbat de 38 ani, din Galaţi, eliberat din penitenciar în luna august, un tânăr de 23 ani, din municipiul Medgidia, aflat în prezent încarcerat în Penitenciarul Arad, şi o tânără de 19 ani, din municipiul Tecuci.

Cel dintâi a fost reținut 24 de ore, iar în data de 25 octombrie, Judecătoria Galați a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Din păcate pentru bătrână, prejudiciul nu a fost recuperat. În acest moment se încearcă depistarea tinerei de 19 ani.

ADVERTISEMENT