Sport

Cum a ratat Constantin Budescu transferul la Sheriff Tiraspol: „Erau și biletele de avion făcute”

În perioada în care era legitimat la echipa chineză Dalian Yifang, Constantin Budescu, transferat acum trei săptămâni la FCSB, a fost pe lista de priorități a celor de la Sheriff Tiraspol.
29.09.2021 | 15:25
Cum a ratat Constantin Budescu transferul la Sheriff Tiraspol Erau si biletele de avion facute
ADVERTISEMENT

Echipa Sheriff Tiraspol din Republica Moldova a furnizat, aseară, prima mare suspriză a fazei grupelor Ligii Campionilor din acest sezon, învingând, în deplasare, Real Madrid, cu 2-1. Golurile au fost marcate de Benzema (65, din penalty) pentru gazde, respectiv de Yakhshiboev (25) și S. Thill (90).

Impresarul Bogdan Apostu a declarat, acum câțiva ani, cum a ratat Budescu ocazia să joace la Sheriff: „Înainte cu câteva săptămâni să semneze cu Astra, ne înțeleseserăm cu cei de la Sheriff Tiraspol pe un salariu mare, erau şi biletele de avion făcute.

ADVERTISEMENT

Constantin Budescu a fost pe lista lui Sheriff Tiraspol

În ultimul moment, Budescu a refuzat să mai plece pentru că avea o accidentare. Nu a spus de ea în totalitate, oamenii aveau contractele făcute, hârtiile pregătite, partenerul meu polonez, prin care adusesem această ofertă, era deja la București.

Și, cu 3-4 ore înainte de a zbura, a refuzat să mai plece pentru că nu putea să se antreneze pentru calificarea de Champions League, deoarece Sheriff Tiraspol era în cărți pentru preliminarii. A spus asta în ultimul moment.

ADVERTISEMENT

Chinezii erau dispuși să-l împrumute în Moldova, pentru că erau aceleași condiții ca la Astra din punctul lor de vedere.

Doar că la Sheriff ar fi câștigat dublu față de Astra.

A preferat să rămână acasă, pentru că oricum primea o sumă foarte mare de la chinezi, chiar și pentru împrumutul ăsta de jumătate de an.

ADVERTISEMENT

Actualul star de la FCSB l-a preferat atunci pe Marius Șumudică

Până la urmă a făcut alegerea bună din punct de vedere sportiv. E un jucător important al fotbalului românesc, face diferența.

Un jucător cum nu prea avem în România. Sheriff îi dădea un salariu pe care nicio echipă din România nu și-ar permite să i-l ofere.

ADVERTISEMENT

E un patron extrem de bogat, care investește masiv. E incredibil ce se întâmplă acolo. La Tiraspol, firma lui este pe toate bannerele – magazine, staţii de autobuz, benzinării”, a spus Apostu, în ianuarie 2017, la Digi Sport.

După ce transferul la echipa din Republica Moldovă a picat, Budescu a preferat să semneze cu Astra Giurgiu, antrenată la vremea respectivă de Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT