Fotbal intern

Cum a ratat Ionel Dănciulescu transferul la o fostă campioană a Franței. Un alt dinamovist i-a luat locul

14.02.2021 | 16:32
Cum a ratat Ionel Danciulescu transferul la o fosta campioana a Frantei Un alt dinamovist ia luat locul
ADVERTISEMENT

Ionel Dănciulescu a povestit cum a ratat transferul la o fostă campioană a Franței, iar la scurt timp după ce mutarea a picat, un alt dinamovist i-a luat locul la „canari”.

Fostul atacant al lui Dinamo a fost unul dintre cei mai buni marcatori din istoria Ligii 1, fiind pe locul 2 în acest clasament all-time cu 214 reușite.

ADVERTISEMENT

Ionel Dănciulescu este jucătorul cu cele mai multe prezențe din istoria campionatului intern, 515 partide jucate pentru cele 3 cluburi la care a evoluat.

Cum a ratat Ionel Dănciulescu transferul la o fostă campioană a Franței. Un alt dinamovist i-a luat locul

Viorel Moldovan, fostul fotbalist al lui Nantes, a spus cum Dănciulescu era privit drept succesorul său la echipă: “Ionel era succesorul meu la Nantes, era următorul număr 9 al ”canarilor”, era alesul! Am avut și eu un rol pentru a se face transferul, am dat recomandări și referințe”, a declarat Moldovan la Digisport.

ADVERTISEMENT

Ionel Dănciulescu a povestit personal cum au stat lucrurile și cât de aproape a fost de a semna cu fosta campioană a Franței: “Am stat în biroul președintelui lui Nantes, am tot negociat, ar fi fost bine să semnez la momentul respectiv. Totul era parafat, a lipsit doar semnătura mea, dar nu mai vreau să intru în amănunte. Peste două săptămâni a ajuns Florin Bratu la Nantes”, a declarat Dănciulescu.

Florin Bratu a fost cumpărat de Nantes în 2004 de la Galatasaray. Dănciulescu a ales un transfer în China la Shangdong Luneng, iar apoi a mai evoluat în străinătate pentru Altay Izmir și Hercules Alicante.

ADVERTISEMENT

Dănciulescu, în istoria Ligii 1

Ionel Dănciulescu deține mai multe recorduri în Liga 1. Este pe locul 2 în clasamentul golgheterilor all-time și pe primul loc la numărul de meciuri jucate în primul eșalon fotbalistic al României.

Dănciulescu a debutat în Divizia Națională, cum se numea pe atunci pe data de 6 octombrie 1993, la meciul Electroputere – Universitatea Craiova, iar din acel moment a mai evoluat în România doar pentru Dinamo și Steaua.

ADVERTISEMENT

A cucerit de 5 ori titlul in Liga 1, de două ori pentru Steaua si de trei ori cu Dinamo. A fost golgheterul primei divizii în 2004 și 2008, în ambele rânduri marcând 21 de goluri. Pe primul loc în clasamentul golgheterilor se află Dudu Georgescu cu 252 de goluri.

  • 8 titluri de campioană are FC Nantes în Ligue 1
ADVERTISEMENT