Fotbal intern

Cum a ratat Rică Răducanu transferul la Dinamo?! Ce le-a cerut șefilor din Ștefan cel Mare

18.02.2021 | 22:12
Cum a ratat Rica Raducanu transferul la Dinamo Ce lea cerut sefilor din Stefan cel Mare
ADVERTISEMENT

Fostul mare portar, Rică Răducanu, a rememorat câteva momente din tumultuoasa-i carieră. Fotbalistul a mărturisit că ar fi vrut să joace la Dinamo, ba chiar a avut o cerere ”specială” pentru șefii clubului.

Invitat în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată pe GSP, Răducanu i-a povestit jurnalistului Ovidiu Ioanițoaia de ce și-a dorit să joace în Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

”Cine n-ar vrea să joace la Dinamo? Am încercat să trăiesc și eu mai bine. Eu la Dinamo le-am cerut să mă bage la Circulație, că-i mai opresc pe unii și iau și eu un ban și vreau și-un grad”, a povestit fostul fotbalist.

Nicușor Ceaușescu l-a direcționat la Steaua

Momentul ”transferului” la Steaua s-a întâmplat în 1978. Răducanu juca de trei ani la Sportul Studențesc, dar nu era mulțumit de situația financiară și a discutat cu cei de la Dinamo. N-a mai ajuns în ”Groapă”. L-a deturnat Nicușor Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

”Eram prieten bun cu el (Nicușor Ceaușescu)! Mergeam la șpriț, venea la mine în curte, mai beam cu Mircea Sandu, cu Kassai. La Sportul era alt stil, era altfel. Nu prea era cu rezultate sau oftică atunci când pierdeai.

M-am dus acolo (la Steaua) și n-a mers treaba. Era schimbare de generații și m-au dat la Reșița. Dar am fugit de acolo că era șopârla cu Mateianu. Îmi plăcea stilul de la Baia Mare, dar nu mai mergea nimica. Eu nu mai puteam să fug cu ei, mă îngrășasem”, a rememorat Răducanu, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Avantajele sportivilor în comunism

Fostul portar a mai enumerat și lucrurile pe care le-a cerut fiului fostului dictator pentru a juca la Steaua.

”I-am cerut lui Nicușor să mă bage la facultate, dar eu eram în clasa a 10-a. Le-am mai cerut și un apartament. M-am dus acolo, m-a chemat generalul Coman. Îl știam.

ADVERTISEMENT

L-am luat cu ’Să trăiești, tăticu!’. ’Ce vrei, mă?’. ’Un grad mai ca lumea, că sunt înalt așa’. Eu nu știam gradele. ’Ce grad, mă?’. ’Mai cu stele, așa’. Mi-a dat locotenent major din prima”, a povestit în stilu-i caracteristic fostul internațional.

De-a lungul carierei, Rică Răducanu a jucat la Rapid București, Sportul Studențesc, Steaua, CSM Reșița, FC Baia Mare, Autobuzul București și Spartac București.

  • 61 de meciuri are Rică Răducanu în tricoul echipei naționale a României
ADVERTISEMENT