Fotbal international

Cum a ratat Săpunaru un transfer în Premier League! „Greșeala carierei”

04.10.2018 | 23:13
Cum a ratat Sapunaru un transfer in Premier League Greseala carierei

Cariera lui Cristian Săpunare putea să arate total diferit dacă în 2013 nu rata un super transfer în Premier League! Astfel, fostul fundaș al Rapidului a avut pe masă o ofertă importantă de la un club nou promovat pe prima scenă a fotbalului englez. Crystal Palace l-a dorit pe Săpunaru, dar jucătorul a preferat să rămână în Spania, acolo unde se afla în acea perioadă, la Elche.

A fost, așa cum o numește Săpunaru, o decizie economică, pentru că fundașul echipei naționale s-a temut să nu cumva să retrogradeze în liga a doua engleză cu cei de la Crystal, ceea ce ar fi însemnat mai mult ca sigur și o scădere salarială substanțială.

Cum a ratat Săpunaru un transfer în Premier League! Cristian Sapunaru in meciul de fotbal dintre Serbia si Romania, din cadrul Ligii Natiunilor, desfasurat pe Stadionul Partizan din Belgrad, luni 10 septembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Săpunaru a semnat în 2008 cu gruparea FC Porto alături de care a câștigat Europa League

Cum a ratat Săpunaru un transfer în Premier League!

Managerul sportiv al giulestenilor, Florin Manea a rememorat decizia luată atunci de Săpunaru. Am fost cu el la discuţii, acolo. Au fost discuţii despre nişte bani şi el a optat pentru Elche. Crystal abia promovase, iar Elche îi oferea un contract sigur, pe trei ani. Crystal Palace îi micşora salariul dacă retrograda din Premier League. A ales greşit, pentru că de atunci nu au mai retrogradat niciodată. Eu i-am spus că în Spania se mai desfiinţează cluburi şi aşa a cam fost, a declarat Florin Manea

Mai mult de atât, experiența lui Săpunaru la Elche s-a dovedit a fi un fiasco total, astfel că jucătorul a revenit în Liga 1, la începutul anului 2015, semnând cu echipa sa de suflet, Rapid București.

Cristi Săpunaru a început fotbalul la FC Național acolo unde a evoluat la început pe poziția de atacant. În 2006, după îndelungi negocieri, jucătorul a fost transferat de Rapid, acolo unde a petrecut doi ani de zile. În 2008, giuleștenii au dat lovitura pe piața transferurilor și l-au vândut pe Săpunaru la gruparea portugheză, FC Porto. Fundașul avea să câștige Europa League alături de lusitani.

3 titluri de campion național are Cristi Săpunaru cu FC Porto