Fotbal intern

Cum a ratat un fost jucător de la Dinamo transferul la Manchester United

20.01.2021 | 14:17
Cum a ratat un fost jucator de la Dinamo transferul la Manchester United
ADVERTISEMENT

Cristi Pulhac (36 de ani), fost campion al României cu echipa din Ștefan cel Mare, a povestit că a dat probe la Manchester United, dar, în ciuda impresiei bune pe care a făcut-o, mutarea a picat din cauza banilor.

Apărătorul lateral, care a câștigat cinci trofee cu Dinamo, printre care și campionatul României în stagiunea 2006-2007, a vorbit despre o întâmplare de acum aproximativ 20 de ani, care i-ar fi putut schimba radical cariera.

ADVERTISEMENT

La vârsta de 15 ani, când era la Școala de Fotbal Nicolae Dobrin, fostul fotbalist al lui Dinamo a dat probe la Manchester United, dar piteștenii nu au ajuns la un acord cu englezii din cauza banilor, iar jucătorul nu a mers pe Old Trafford.

Un fost dinamovist putea ajunge la Manchester United

“Am fost și la Manchester în probe. Ne-au trimis la echipa satelit a lor, aveam 15 ani. Mai era și Stelian Stancu. Au fost încântați, dar s-au împotmolit la bani.

ADVERTISEMENT

Ne-am zgârcit la bani, dar asta a fost. Am fost trei săptămâni și cum ne-am dus, așa ne-am întors. Am stat la o casă și lângă cei de acolo stătea Beckham”, a spus Pulhac, pentru as.ro.

În același timp, Cristi Pulhac a vorbit și despre modul în care erau primiți noii-veniți la Școala de Fotbal Nicolae Dobrin: “Înainte, când veneai la echipă, îți primeai botezul. Țin minte că eram la botez, cei mari îți făceau botezul. Un băiat era mai păros și țin minte că i-au dat cu spray-ul și cu bricheta. A făcut o flamă pe spate, ne-am speriat toți. Alegeai 20 de curele pe fund, 40 de crampoane pe tibii”, a adăugat Cristi Pulhac.

ADVERTISEMENT

Echipele din cariera lui Cristi Pulhac

Trei convocări a bifat Cristi Pulhac la naționala României. 1,5 milioane de euro a fost cea mai mare cotă de piață din toată cariera apărătorului, conform celor de la Transfermarkt.

În 206 partide a evoluat Pulhac pentru ”câini”. Dinamo, FCM Câmpina, Sportul Studențesc, Hercules, Qabala, Zawisza, Petrolul, Aris Limassol și Academica Clinceni au fost echipele pentru care a evoluat Pulhac de-a lungul carierei sale.

ADVERTISEMENT

În ultimul sezon din cariera de fotbalist, Pulhac a evoluat pentru Academica Clinceni. Fostul jucător al lui Dinamo a câștigat cu echipa din Ștefan cel Mare și două Cupe ale României (2004-2005, 2011-2012), plus două Supercupe (2005-2006, 2012-2013).

ADVERTISEMENT