Stiri sportive

Cum a reacționat Edi Iordănescu la debutul cu eșec al lui Lopetegui la Real Madrid

16.08.2018 | 08:22
Cum a reactionat Edi Iordanescu la debutul cu esec al lui Lopetegui la Real Madrid

Edi Iordănescu, fostul antrenor al lui CFR Cluj, demis de conducerea ardelenilor după numai un meci de campionat și turul partidei cu Malmo din preliminariile Champions League, a avut o reacție destul de nostimă pe contul său de socializare față de debutul cu eșec al lui Julen Lopetegui pe banca lui Real Madrid. Câștigătoarea ultimelor trei ediții ale Champions League a pierdut miercuri seară, la Tallinn, Supercupa Europei în fața concitadinei Atletico la capătul unui meci nebun, terminat 2-2 după primele 90 de minute şi adjudecat de oamenii lui Diego Simeone în prelungiri cu scorul general de 4-2.

În acest fel primul joc oficial al fostului selecţioner al Spaniei, demis pentru că semnase cu Real Madrid în timp ce se afla cu naţionala la turneul final al CM din Rusia, a fost un debut ratat şi deja au apărut la rampă partizanii lui Zinedine Zidane, care au ţinut să precizeze că francezul nu a încasat niciodată atâtea goluri într-un meci, ce e drept nu în 90 de minute, ci în 120. S-a văzut foarte clar şi ce a însemnat Cristiano Ronaldo pe Santiago Bernabeu, pentru că galezul Gareth Bale parcă a înnotat tot meciul într-o mlaştină, nereuşind să facă mai nimic.

Cum a reacţionat Edi Iordănescu la debutul cu eşec al lui Lopetegui. El a fost demis după numai două partide

După ce a văzut care a fost rezultatul la debut pentru Julen Lopetegui Edi Iordănescu a trimis o săgeată cu multă ironie la adresa conducerii lui CFR, care l-a executat fără drept de apel după numai 180 de minute de meciuri oficiale. ”Lopetegui pierde Supercupa la primul lui joc la Real M. În condiții normale, nu ar trebui să-l prindă prima etapă!  ? . Cum să duci Supercupa Europei la Tallinn pe un stadion cu așa capacitate mică și mai sunt și atâtea locuri libere….. !?!?!”.

Cum a reacționat Edi Iordănescu la debutul cu eșec al lui Lopetegui. Românul a fost demis de la CFR Cluj după numai două meciuri, unul de campionat şi 0-1 cu Malmo în preliminarii Champions League (foto)
Cum a reacționat Edi Iordănescu la debutul cu eșec al lui Lopetegui. Românul a fost demis de la CFR Cluj după numai două meciuri

Edi Iordănescu a fost executat la CFR Cluj ca urmare a faptului că s-a aflat ca un tampon în calea disputei a două grupări din conducerea clubului, dornice să deţină controlul. Pe de o parte tandemul Marian Copilu – Bogdan Mara, care l-a şi adus pe banca feroviarilor, de cealaltă parte Iuliu Mureşan şi Răzvan Zanfir, care au şi ieşit învingători în cele din urmă, instalându-l ca antrenor pe portughezul Antonio Conceicao, mantaua de vreme rea din Gruia, aflat la al treilea mandat ca antrenor al alb-vişiniilor. E drept ca la un moment dat patronul CFR-ului, Neluţu Varga, se răzgândise şi i-a spus lui Edi că poate continua, dar orgoliul tehnicianului s-a opus unei colaborări cu sabia lui Damocles deasupra capului pe mai departe.

Cât de răbdător va fi preşedintele Perez cu succesorul lui Zidane?

Acum rămâne de văzut cât de răbdător va fi preşedintel lui Real Madrid, Florentino Perez, care este un temperament coleric, pentru că pentru acest sezon se doreşte implicarea în lupta pentru titlu în Primera Division, acolo unde Barcelona a cam făcut legea în ultimii ani, iar în Champions League misiunea lui Lopetegui va fi cu adevărat dificilă, pentru că echipa pe care a preluat-o vine după acea serie incredibilă de trei succese consecutive. Iată de ce acest debut cu stângul poate avea consecinţe destul de serioase pentru Lopetegui şi dacă startul în campionat nu va fi unul en fanfare atunci va creşte riscul pentru fostul selecţioner să nu îl prindă paltonul până la încheierea turului.