Sport

Cum a reacționat Gigi Becali la vestea că UEFA permite folosirea hărții Ungariei Mari: „Nu le dăm nimic înapoi!”. Răspuns dur și din partea lui Dumitru Dragomir

Gigi Becali a reacționat la vestea că UEFA permite folosirea hărții Ungariei Mari. Patronul FCSB a fost extrem de vehement: „Să le dăm Transilvania înapoi?”.
21.03.2023 | 21:41
Cum a reactionat Gigi Becali la vestea ca UEFA permite folosirea hartii Ungariei Mari Nu le dam nimic inapoi Raspuns dur si din partea lui Dumitru Dragomir
Gigi Becali știe cum poate FCSB să ia titlul în acest sezon. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a reacționat imediat după ce Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că are cordul oficial din partea UEFA să folosească simbolul Ungariei Mari în meciurile oficiale disputate de echipa națională.

Reacția lui Gigi Becali după ce Ungaria a primit acceptul UEFA pentru folosirea simbolului Ungariei Mari

Latifundiarul din Pipera este de părere că vecinii noștri nu au de ce să fie bucuroși pentru că forul continental le-a dat acest accept și este convins că Transilvania va rămâne în continuare României.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali consideră că decizia pe care a luat-o UEFA nu schimbă cu nimic situația regiunii geografice Transilvania, cu excepția faptului că maghiarii vor putea să folosească simbolul la partidele oficiale.

„Așa, și? Ce mare lucru? Pun ei pe tricouri și pe steaguri… Păi, ăia de la UEFA știu ei ce înseamnă harta aia? Bun, și dacă știu, ce se schimbă? Le dăm noi Transilvania înapoi? (n.r. râde în hohote). Hai, mă, tată! Să fim sănătoși, că nu le dăm nimic înapoi”, a declarat Gigi Becali, conform prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Reacție acidă și din partea lui Dumitru Dragomir: „Să-și pună în c*r cârpele și steagurile”

În asentiment cu Gigi Becali este și Dumitru Dragomir. Fostul șef al LPF a comentat în stilul caracteristic vestea că UEFA a acceptat ca maghiarii să utilizeze simbolul Ungariei Mari la meciurile primei reprezentative.

„Să-și pună în c*r cârpele și steagurile! Este o problemă spinoasă, dar nu cred că este un capăt de țară, doar suntem în comunitatea europeană. Gura poporului o închide doar pământul”, a declarat Dumitru Dragomir, pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

„Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care presupune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei.

Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din regiunea Transilvania, din România, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia.

ADVERTISEMENT

Prima reprezentativă a Ungariei se pregătește de debutul în preliminariile lui Euro 2024. Ea face parte din Grupa G, alături de Bulgaria, Lituania, Muntenegru și Serbia. Până la primul joc oficial, cel cu Bulgaria (27 martie), selecționata maghiară are programat un amical cu Estonia, joi, 23 martie.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 3,10 este cota pentru „X solist” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT