Sport

Cum a reacţionat Lionel Messi după prima dublă la PSG: “Era important să câştigăm”

Lionel Messi a reuşit prima dublă în tricoul lui PSG, iar golurile lui au adus victoria în meciul cu RB Leipzig, scor 3-2.
20.10.2021 | 08:26
Cum a reactionat Lionel Messi dupa prima dubla la PSG Era important sa castigam
ADVERTISEMENT

PSG a avut mari emoţii cu RB Leipzig, în etapa a 3-a din faza grupelor Ligii Campionilor. Trupa de pe “Parc des Princes” s-a impus într-un final, scor 3-2, iar eroul serii a fost Lionel Messi. Argentinianul a adus victoria parizienilor şi a marcat prima dublă.

Până la golurile lui Lionel Messi, PSG suferise şi era condusă de RB Leipzig. Kylian Mbappe deschisese scorul în startul meciului, însă nemţii au întors scorul prin reuşitele lui Andres Silva şi Nordi Mukiele. Argentinianul a ieşit la rampă şi a întors soarta partidei cu o dublă, în şapte minute.

ADVERTISEMENT

Ce a postat Lionel Messi după prima dublă la PSG

La scurt timp după finalul meciului de pe “Parc des Princes”, Lionel Messi a postat un mesaj scurt pe contul personal de Instagram. Alături de cele câteva cuvinte, argentinianul le-a oferit fanilor cinci fotografii din timpul partidei PSG – RB Leipzig 3-2.

“Vamoooosss!!! Era important să câştigăm azi în Champions League şi am fost în stare să întoarcem (n.r. referire la faptul că PSG a întors scorul cu RB Leipzig)”, a fost mesajul postat de Lionel Messi pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Postarea a atras imediat peste 5.900.000 de like-uri şi în jur de 46.000 de comentarii. Printre mesajele primite de la fani s-a numărat şi unul care a fost foarte apreciat de urmăritorii lui Lionel Messi. “Tu nu domini lumea pentru că deja este a ta”, a scris un suporter înfocat al fotbalistului de 34 de ani.

Lionel Messi i-a oferit şansa unei duble lui Kylian Mbappe

În minutul 74, Lionel Messi a marcat al doilea său gol în PSG – RB Leipzig 3-2, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri. Penalty-ul fusese scos de Kylian Mbappe, faultat la o incursiune în careul nemţilor.

ADVERTISEMENT

Pe finalul meciului, în minutele de prelungiri, PSG a primit a doua lovitură de la 11 metri, însă de această dată a bătut Kylian Mbappe. Atacantul de 22 de ani a şutat mult peste poarta nemţilor, după ce Lionel Messi i-a oferit şansa unei duble.

La interviurile de după meci, Kylian Mbappe a explicat de ce nu a bătut primul penalty şi a dezvăluit că Lionel Messi l-a lăsat să execute a doua lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

“Este normal, este respect. E cel mai bun jucător din lume şi este un privilegiu pentru noi că joacă aici. Mereu am spus asta. Dacă avem un penalty, el îl bate. La al doilea m-a lăsat pe mine. Mi-a spus: ‘Bate tu’. Era finalul meciului, mi l-a lăsat mie şi am bătut”, a declarat Kylian Mbappe.

Ce spunea Lionel Messi despre Kylian Mbappe în primul interviu după transferul la PSG

În pauza dedicată meciurilor echipelor naţionale, France Football a publicat un prim interviu amplu al lui Lionel Messi. Printre temele abordate, argentinianul a vorbit despre Kylian Mbappe şi tripleta pe care o formează alături de Neymar.

“În primul rând vârsta. Eram tineri când am început să jucăm în tripleta cu Neymar (n.r. la FC Barcelona). Acum, Mbappe este tânărul. Luis (n.r. Suarez) şi Kylian sunt jucători foarte diferiţi. Luis este un număr 9 pur, un atacant înaintat, care iese în evidenţă prin eficienţa în careu şi care este obişnuit să marcheze multe goluri.

Lui Kylian îi place să atingă de mai multe ori mingea. Este un jucător foarte puternic şi extrem de rapid. Te ucide dacă îi oferi spaţii şi marchează multe goluri. Sunt doi jucători spectaculoşi, dar cu calităţi diferite.

Pe Neymar îl cunosc de multă vreme, am jucat multe meciuri împreună şi ne cunoaştem bine. La fel se întâmplă şi cu Di Maria, alături de care joc de ani de zile la naţională. Cu Mbappe am jucat câteva meciuri şi ne-am antrenat. Cu cât vom petrece mai mult timp împreună, în vestiar şi pe teren, cu atât ne vom cunoaşte mai bine”, explica Lionel Messi.

ADVERTISEMENT