Sporturi

Cum a reacționat Mihaela Buzărnescu când a fost întrebată de meciul din turul 2 cu Simona Halep: “Nu, nu, nu! Te rog, NU!” Interviu EXCLUSIV de la Wimbledon

01.07.2019 | 20:01
Cum a reactionat Mihaela Buzarnescu cand a fost intrebata de meciul din turul 2 cu Simona Halep Nu nu nu Te rog NU Interviu EXCLUSIV de la Wimbledon

Mihaela Buzărnescu și-a început bine aventura la Wimbledon 2019, învingând-o cu un dublu 6-4 pe Jessica Pegula. FANATIK a stat de vorbă cu Buzărnescu la puțin timp după meci

Cum a reacționat Mihaela Buzărnescu când a fost întrebată de meciul din turul 2

Întrebată despre viitoarea adversară, Buzărnescu nu a vrut să audă cu cine se va duela: „Nu, nu, nu! Te rog, nu-mi spune!”, aceasta fiind una dintre superstițiile sale la turneele majore. Miki vrea să cunoască numele adversarei întotdeauna cu o seară de meci, astfel că va afla că joacă împotriva Simonei Halep abia marți seara.


– Felicitări în primul rând. E o victorie de care aveai mare nevoie pentru moral. Cum a fost meciul și cum te simți?

Nu am avut un început foarte bun. Era normal, sunt emoții, mai ales că veneam după accidentări. Am avut două săptămâni pauză după Roland Garros pentru a-mi reface umărul. Toată lumea mă presează să câștig meciuri. Dar până la urmă în tenis trebuie să o scoți la capăt, indiferent de cât e scorul. Am jucat agresiv, am reușit să-mi fac serviciul și i-am luat setul. Apoi și ea a început să joace mai agresiv în setul 2, i-au intrat multe lovituri, dar am reușit să fiu mai bine montată la 4-4.

– Cum ești din punct de vedere fizic? Poți spune că ai scăpat de toate aceste probleme cu accidentările?

Momentan sunt ok, glezna e ok, umărul e mai bine decât la Roland Garros. Acum servesc mult mai bine. Trebuie să am în continuare grijă de el, să fiu disciplinată. Din punct de vedere fizic am fost în largul meu azi.

– Ce-ți propui pentru Wimbledon?

Îmi propun să joc cât mai bine și la finalul fiecărui meci să ies învingătoare. Nu contează cu cine joci, fiecare meci e important, îl iau ca atare. Nu mai contează clasamentul, toată lumea joacă tare la turneele de Mare Șlem. Poți întâlni o jucătoare de pe locul 80 care să prindă o zi foarte bună. Chiar nu contează. Nu am nicio așteptare pentru că este o presiune în plus. Vreau doar să fiu montată înaintea fiecărui meci.

– Cum te simți pe iarbă? 

Iarba e mai crescută, așa mi se pare. În rest, mie îmi place, nu am avut probleme de acomodare, mă simt ok.

Buzărnescu, despre meciul cu adversara “neştiută” Simona Halep, din turul 2: „Nu contează pe ce teren joc şi cu cine. Iau totul ca pe un bonus”

– Ești o jucătoare foarte experimentată. Ai avut ocazia să joci pe arena centrală la Roland Garros. Acum e posibil să joci pe Court 1 sau chiar pe Central Court. Contează unde joci, e vreo diferență?

Am adunat câteva meciuri pe arene mai mari. Ușor, ușor am intrat în zona aceasta de focus, în care să-mi găsesc reperele. Trebuie să-ți vezi de tine și de joc, intri pe teren și nu mai vezi nimic. Sunt mult mai mulți oameni, dar asta este bine. Iau totul ca pe un bonus, indiferent unde joc şi cu cine joc.

Buzarnescu nu vrea sa stie cu cine joaca in turul 2
Buzarnescu nu vrea sa stie cu cine joaca in turul 2 

– Te văd mult mai relaxată acum…

Mă simt mult mai bine fizic și de aceea. Acum încerc să-mi văd de partea tehnică, de partea tactică. Am lăsat deoparte criticii, lumea vorbea că ar trebui să nu mai joc niciodată tenis, că pierd prea des. Lumea nu-și dă seama de eforturile pe care le facem noi. Acum îmi văd de munca mea. Tragi de dimineața până seara, e o muncă incredibilă.

„Poate voi face ca Serena, nu se știe niciodată”

– Domnul Țiriac spunea că Simona Halep mai poate juca încă șase ani dacă se antrenează câte patru ore pe zi, asta înseamnă până la 33 de ani. Tu cât mai vrei să joci?

(Zâmbeşte) Aș mai vrea până pe la 35 de ani. Sigur că pot duce ritmul. Am avut câțiva ani pauză din cauza operațiilor. Nu am uzura jucătoarelor din top 100 care stau de 5-6 ani și joacă mereu. Dacă aș putea să rămân și la dublu, după ce-mi fac o familie, de ce nu.

– Te vezi ca Serena, să naști și apoi să te întorci în circuit?

Sunt jucătoare care au făcut lucrul acesta. Ea, Bondarenko, Azarenka… Nu se știe niciodată.

„Nu noi am decis tactica la FED Cup. Antrenorii și-au asumat-o”

– Vreau să te întreb și de FED Cup. A trecut ceva timp, dar durerea tot a rămas. Cum vezi la distanță de 2-3 luni ce s-a întâmplat acolo? Am fost atât de aproape de finală…

A fost o mare dezamăgire. Doar câteva puncte ne-au despărțit de victorie la meciul de dublu. Nu știu de ce s-a creat ideea că eram îndreptățită să o înving pe Garcia, când ea a jucat extraordinar împotriva Simonei. Oarecum au picat multe pe mine că din cauza mea nu ne-am calificat.

– Crezi că pe Parmentier ai fi învins-o?

Anul trecut am jucat cu ea și am câștigat, dar nu meciuri oficiale. Irina mai jucase cu ea. Indiferent cu cine jucam, trebuia să joc, să fiu pentru echipă. Domnul Segărceanu a hotărât cine să joace.

“Nu am văzut aşa o determinare niciodată ca a Simonei la Fed Cup! Cu câtă dăruire a jucat!”

– Toată lumea se aștepta ca Irina să joace în prima zi, iar tu să joci a doua zi împotriva numărului 2 al Franței

Și eu mă gândesc că poate era o șansă mai bună. Simona a jucat fantastic, a dat tot ce a avut mai bun, nu am văpzut aşa o determinare ca la ea! Mă uitam cu câtă dăruire juca şi-mi părea atât de rău că nu am câştigat cu Garcia.. În fine, aşa a fost să fie… Oricum, în condiții aproximative jucasem și cu Cehia. Nu am jucat rău cu Garcia, am jucat ok. Atât am putut. Irina a făcut la rândul său tot ce a putut cu Parmentier. Și-a dorit enorm să câștige. Poate s-a simțit și ea presată. A fost hotărârea antrenorilor, noi jucătoarele nu avem nicio putere. Noi doar ne-am conformat. Ei și-au asumat totul de la început. Noi am format o echipă și am dat totul.

– Ținând cont că s-a schimbat sistemul în FED Cup, Simona a spus că ia în calcul să nu mai participe. Care e opinia ta?

Poate ea a fost dezamăgită, e normal la cât a luptat. Sper ca toate să rămânem în continuare în echipa de FED Cup. S-a spus că nu avem o a doua jucătoare la FED Cup, dar am făcut tot ce am putut. Eu îmi doresc să fiu în continuare în echipă.