Fotbal intern

Cum a reacţionat Pintilii când dinamoviştii au cerut control anti-doping la meciul cu FCSB: “Atâţia au murit pe teren”

09.03.2021 | 21:31
Cum a reactionat Pintilii cand dinamovistii au cerut control antidoping la meciul cu FCSB Atatia au murit pe teren
Mihai Pintilii i-a avertizat pe dinamovişti că tocmai jucătorii lor ar putea avea probleme dacă solicită control anti-doping. Sursă foto: Sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Magaye Gueye a fost testat pozitiv cu cocaină la meciul pe care Dinamo l-a câştigat cu FCSB, în Cupa României, scor 1-0. Controlul ANAD fusese solicitat chiar de DDB, care îi suspecta pe rivali că ar folosi substanţe interzise. La vremea respectivă, Mihai Pintilii venea cu un comentariu care a creat multă vâlvă.

FANATIK a anunţat în exclusivitate că Magaye Gueye a fost testat pozitiv cu cocaină. Mihai Pintilii s-a declarat deranjat de faptul că DDB a solicitat control anti-doping şi le-a amintit fanilor dinamovişti de tragediile petrecute cu Hîldan şi Ekeng. Reacţia fostului căpitan de la FCSB a fost vehement criticată la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, se pare că Mihai Pintilii a nimerit-o în momentul în care i-a avertizat pe dinamovişti că problema ar putea fi chiar la jucătorii lor. Fabbrini, Filip şi Gueye au fost jucătorii testaţi de la Dinamo, iar ultimul a fost pozitiv la cocaină.

Pintilii îi ironiza pe dinamoviştii care au cerut teste anti-doping: “Au fost foarte mulţi dopaţi la noi de ne-am dat peste cap”

“Cred că punem prea mult accent pe niște chestii. Am ajuns ca niște suporteri să controleze tot. Și noi putem să zicem același lucru. Acum, niște suporterii pot face orice în țara asta? Și noi putem să zicem același lucru. Mi se pare puțin deplasat, dar e dreptul lor, la revedere.

ADVERTISEMENT

Putem face un control, cum am mai făcut, nu e niciun fel de problemă. Au prins foarte mulți dopați la noi de ne-am dat peste cap… de asta am avut și noi probleme foarte multe cum au avut ei. Atâția, din păcate, au murit pe teren. Nici acum nu știm din ce cauză”, a spus Pintilii, înainte de Dinamo – FCSB.

În partida Dinamo – FCSB, din optimile de finală din Cupa României, Magaye Gueye a fost titular. Evoluţia sa a fost una foarte modestă, iar fotbalistul născut în Franţa a fost schimbat la pauză cu Morsay.

ADVERTISEMENT

Gueye riscă o suspendare de doi ani, dar Dinamo nu este în pericol de a fi scoasă din Cupa României

Magaye Gueye riscă o suspendare de doi ani dacă şi proba B va stabili că a fost pozitiv. Fotbalistul de 30 de ani a fost adus în octombrie 2020, de la Qarabag, din postura de jucător liber de contract.

În 2013, Magaye Gueye era transferat de Everton, de la Strasbourg, pentru 1,4 milioane de euro. Nu a confirmat pentru echipa din Liverpool, iar un an mai târziu era cedat la Millwall.

ADVERTISEMENT

Contacat de FANATIK, Emilian Hulubei, membru în Comitetul Executiv al FRF, a explicat că Dinamo nu riscă nimic în această speţă. “Roş-albii” sunt calificaţi în semifinalele Cupei României, alături de Universitatea Craiova, Astra şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu.


  • (P) Cota BETANO pentru UTA Arad – FCSB: 2,22 este cota pentru “1X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT