Sport

Cum a reacționat Robert Glinţă după ce a scris istorie pentru România: ”O mare confirmare”

Robert Glință a devenit primul sportiv român campion european în probele masculine de natație.
22.05.2021 | 17:10
Cum a reactionat Robert Glinta dupa ce a scris istorie pentru Romania O mare confirmare
ADVERTISEMENT

În vârstă de 24 de ani, Robert Glinţă s-a impus la jumătatea acestei săptămâni, în finala probei de 100 metri spate, învingându-l pe spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira cu doar două miimi de secundă.

Rezultatul obținut de Glință, 52,88 secunde, reprezintă și un nou record național, pe care tot el în corectase de alte două ori în bazinul de la Budapesta. Cea de-a doua medalie continentală a obținut-o în proba de 50 metri spate.

ADVERTISEMENT

Robert Glință: ”Vor începe să curgă alte titluri”

Performanța lui Robert Glință este unică în istoria natației masculine din România, în probele de seniori. Sportivul a declarat că speră ca reușita lui să fie doar prima dintr-o lungă serie de succese ce va urma.

”Eu sper că aşa să fie, că am spart gheaţa şi după mine vor începe să curgă alte titluri de campioni europeni. 

ADVERTISEMENT

Aceste rezultate îmi dau speranţe, este o foarte mare confirmare această medalie. Şi timpul este foarte îmbucurător pentru mine, este o confirmare a pregătirii de până acum”, a declarat Glință citat de Agerpres.

“O medalie olimpică de aur sau orice alt metal, greu de prezis”

Calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, sportivul a mărturisit că nu își poate imagina că va încheia competiția pe podium, dar a promis că va pune presiune pe cei care emit pretenții la câștigarea medaliilor olimpice.

ADVERTISEMENT

”Dacă o medalie olimpică de aur sau orice alt metal este greu de prezis şi de promis, ceea ce pot să vă asigur este că eu voi face tot ce îmi stă în putere să obţin cel mai bun rezultat posibil şi că o să încerc să le fac faţă tuturor, să le ţin piept pretendenţilor la medalia de aur de la Jocurile Olimpice.

Acum ce se va întâmpla rămâne de văzut. Este o competiţie extrem de puternică şi tocmai acest lucru mă motivează şi pe mine să fac tot ce îmi stă în putere să le ţin piept favoriților”, a mai spus Robert Glință pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Robert Glință, peste așteptări la Rio de Janeiro

Proaspătul campion european de seniori va participa în această vară la cea de a doua ediție a Jocurilor Olimpice din carieră.

În urmă cu cinci ani, la Rio de Janeiro, Robert Glință termina finala probei de 100 metri spate pe locul 8, ultimul.

Chiar dacă timpul din finală a fost unul modest, 53 de secunde şi 50 de sutimi (cel mai bun timp al lui Glință în acel moment era 50 de secunde şi 77 de sutimi), performanța sportivă a fost una remarcabilă.

În 2016, Robert Glință avea doar 19 ani și se antrena în condiții improprii pentru marea performanță, fiind legitimat (atunci) la CS Universitatea Cluj.

De altfel, imediat după revenirea din Brazila, înotătorul a renunțat a colaborarea cu clubul clujean. A fost tentat să se stabilească în SUA, pentru a putea să se pregătească în condiții profesioniste și pentru a se ridica la nivelul adversarilor.

ADVERTISEMENT